En spännande blågul fotbollshöst att vänta

Även om det blev ett lite väl tidigt avslut för svensk del under fotbolls-EM (förlust 1–2 mot Ukraina) så är vi ändå många som med framförsikt ser fram emot det som komma skall, höstens VM-kval. I skrivande stund så är det många av de europeiska toppligorna som strax är på väg att sparka igång sina respektive säsonger.

Den här artikeln är en annons

Många av de svenska spelarna (och övriga spelare med för den delen) har ändå kunnat haft några sköna veckors semester där man kunnat kopplat av med sina familjer, spelat live casino eller bara umgåtts med vänner.

Hur man på bästa sätt laddat upp sina batterier under en kort- men säkerligen ändå otroligt uppskattade semesterveckor är som alltid väldigt individuellt.

När vi nu även blickar framåt för landslagets del så är det även en föryngring av laget som väntar, vilket också är något som är absolut nödvändigt. Gamla hjältar som Andreas Granqvist, Marcus Berg och nu senast Mikael Lustig och Sebastian Larsson har alla tackat för sig vad gäller landslagsspel och där “Granen” även nyligen avslutat karriären helt och hållet.

Med förhoppningar om ett offensivt svenskt lag

När man samtidigt tar en djupare titt på hur landslaget kan komma att se ut i det stundande VM-kvalet och även längre fram så finns några spelare som vi i dagsläget tycker ska vara givna men där det är betydligt mera öppet om de övriga platserna.

Robin Olsen i kassen är självskriven, Olsen var utan tvekan en av Sveriges- och även hela EM:s bästa målvakter och kommer om inget oförutsett händer fortsätta att vakta den blågula buren. Victor Nilsson Lindelöf är också helt given i mittförsvaret precis som även den eminente Emil Forsberg är på mittfältet och Alexander Isak i anfallet. Någon som också bör vara nästan lika given är unge Dejan Kulusevski.

Bakom dessa spelare så ser det däremot betydligt mera öppet ut på varje enskild position i laget och där det förutom VNL och troligtvis även Ludwig Augustinsson i mittförsvaret känns som en av Sveriges stora saker att lösa, de två övriga platserna i försvarspositionerna.

Med den föryngring som nu även sker så är det också ett måste att låta de yngre spelarna få den speltid som de förtjänar och att det finns ett mod hos förbundskapten Andersson att våga satsa på en offensiv svensk laguppställning.

Även om det alltid enligt svensk fotbolls grundfundament är defensiven som står i fokus så går också fotbollsmatcher ut på att vinnas och ska Sverige i framtiden inte bara nöja sig med att ta sig till en åttondelsfinal i ett EM utan även kunna gå och vinna hela mästerskapet, ja då är det också ett absolut måste med en offensiv blå-gul laguppställning.

Spelare som Jens Cajuste, Jesper Karlsson, Mattias Svanberg och Anthony Elanga i Manchester United är alla spelare som alla tillhör det svenska landslagets framtid och är även spelare som måste få visa vad de kan, allra helst nu omgående i höstens kommande VM-kval. Sverige spelar för övrigt nästa match i VM-kvalet mot den på senare tid ständiga kombattanten, Spanien, hemma på Friends Arena 2 september.