Dansk fotboll på väg att släppa in mer publik på matcherna

Den danska regeringen har beslutat att lätta upp restriktionerna kring supportrar på fotbollsläktaren, det rapporterar Ekstrabladet. Redan i helgen kommer upp mot 15 000 åskådare vara godkända på FC Köpenhamns hemmamatcher. 

I Sverige spelas fotbollen helt utan publik. Annorlunda är det på andra sidan Öresundsbron där den danska fotbollen nu börjat öppna upp.

Den danska tidningen Ekstrabladet rapporterar idag om att den danska regeringen beslutat om att öppna upp restriktionerna kring åskådare på läktaren – redan till helgen.

– Beslutet kommer från kulturministern inom kort, säger den socialdemokratiske talesmannen Kasper San Kjaer till tidningen.

Efter förhandlingar under måndagen beslutades om en ny regel att ta in åskådare så länge som folk håller en meters avstånd mellan sig. Tidigare har det varit två meters avstånd som varit begränsningen, något som ger klubbarna större möjlighet att släppa in folk.

Tidningen skriver att det inte får komma in mer än 500 personer på varje läktarsektion, men vilket ändå ger de danska storklubbarna en möjlighet till ett stort stöd på läktaren. FC Köpenhamn kommer med den nya regeln kunna ta in omkring 15 000 åskådare på Parken och Bröndby upp mot 12 000 personer.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER. Anthony van den Hurk fortsatt osynlig: “Behöver hitta mig mer”

LÄS MER. Martin Olsson har inte fått något kontraktsförslag: “Lite skumt”

Annons