BK Olympic hedrar Hannah Ekwalls minne: ”Väldigt fint, jag blev rörd”

BK Olympic samlar in pengar till Cancerfonden.
I seriepremiären kommer Malmöklubben spela i rosa tröjor för att hedra Hannah Ekwalls minne.

Annons

För en tid sedan förlorade sportjournalisten och tv-profilen Patrick Ekwall sin fru Hannah som sjuknat in i cancer. Många har berörts av den tragiska nyheten och när Patricks dotter Wilma startade en insamling till Cancerfonden var det många som ville bidra.

Nu vill BK Olympic dra sitt strå till stacken. I seriepremiären i division 2 mot IFK Karlshamn den 5 juni kommer laget spela i rosa tröjor för att hedra Hannah Ekwalls minne. Klubben uppmanar också till att swisha till Cancerfonden (som har nummer 9019514).

”Patrick har alltid följt BK Olympic och supportat oss i med- och motgång. Vi vill därför bidra med vad vi kan göra i en tid av motgång.” skriver Ola Moberg från BK Olympic i ett mejl till Fotboll Skåne.

Patrick Ekwall, som spelade i Malmöklubben från sex-sjuårsåldern och runt tjugo år framåt, uppskattar stödet från favoritlaget.
– Jag blev hedrad och rörd när de hörde av sig, jag tyckte att det var otroligt fint, säger Patrick Ekwall till Fotboll Skåne.

Ekwall berättar att han på senare år mest följt BK Olympic på distans men att han alltid haft ett starkt band till klubben. Under några år var han huvudsponsor via sitt klädmärke Difficult by P och förutom en spelarbakgrund han engagerat sig som domare, ledare och i andra roller genom åren.
– Jag känner starkt för dem. De var en stor del av min ungdomstid. När det kunde vara slitsamt i uppväxten på Lindängen fyllde klubben en stor och stark uppgift i mitt liv.

Här läser du mer om hur du kan stötta Cancerfonden.