Zlatan: ”Att jag går in i Hammarby har inget med Malmö att göra”

Den vandaliserade statyn i Malmö har gett Zlatan Ibrahomovic extra motivation.
I en intervju med Sportbladet berättar den 39-årige vinnaren av Guldbollen att drivkraften att bygga upp Hammarby har ökat.
– Jag vill att Hammarby ska bli – och jag tar inte tillbaka mina ord – bäst i Skandinavien, säger Zlatan.I går fick Zlatan Ibrahimovic sin tolfte guldbollen efter en sensationell säsong med AC Milan. Sportbladet har gjort en intervju i samband med utmärkelsen i vilken Zlatan bland annat pratar om engegamanget i Hammarby och statyn som vandaliserades i Malmö.
– Jag tycker det är synd. För jag menar… Historien kommer aldrig att raderas. Det jag har gjort har jag gjort. Fotbollsspelaren kommer man aldrig att glömma. Att jag går in i Hammarby – det har inget med Malmö att göra. Det jag har gjort för Malmö har jag gjort. Jag menar… Allt det jag har givit Malmö, allt det jag har gjort… Representerat Malmö på det sättet, säger Zlatan.

39-åringen återkommer ett par gånger i intervjun till att hans engagemang i Hammarby har ökat sedan statyn vandaliserades.
– Trampa mig på tårna – du lägger bensin på eld. Den här flamman – elden – den blir större. Så nu driver du mig ännu mer.

Zlatan berättar också i intervjun att det var nära att han skrev på som spelare för Hammarby i somras och att det är aktuellt med en framtida spelarkarriär i klubben. Hans personliga mål för Hammarby är att laget ska nå ”nivåer som ingen annan kan nå”.
– Jag vill att Hammarby ska bli – och jag tar inte tillbaka mina ord – bäst i Skandinavien. Och mitt sätt att ge tillbaka, det är den kunskapen jag har.

Annons