Union Berlin räknar med att ha huvudtränaren på plats lagom till matchen

Assisterande tränaren Markus Hoffman fick sätta sig på podiet när Union Berlin höll sin presskonferens inför morgondagens match mot Malmö FF. Huvudtränaren Urs Fischer är fortfarande i karantän efter att ha testats positivt för Covid.
– Men vi räknar med att han ska vara tillgänglig till matchen, konstaterade Hoffman.

Annons

– Han har redan testat negativt flera gånger och är utan symptom, så det bör lösa sig.
På MFF:s presskonferens var Åge Hareide tydlig med att han inte trodde att det skulle ha någon som helst betydelse om det blir Fischer eller assistenterna som coachar laget. Union Berlin har ett inövat spelsätt som de inte ruckar på oavsett om de möter Bayern München eller något annat lag.
– Samma när de byter spelare. De som kommer in spelar likadant.

Succétränaren Urs Fischer har heller inte varit overksam även om han inte kunnat vara på plats.
– Vi har haft honom i telefonen istället för kontoret. Vi har dessutom kunnat ordna så att han följt träningarna på video.

Sven Michel kommer att missa matchen. Han är avstängd efter att ha dragit på sig ett rött kort i förra omgången mot Braga.
Markus Hoffman betonade att man har respekt för MFF:s Europaerfarenhet och att det finns ett par osäkerhetsmoment.
– Det är svårt att veta vad de ska spela med för taktik, gå offensivt för tre poäng och försöka föra matchen eller mer defensivt och hoppas. Lika svårt är det att veta vad de fokuserar mest på. Om det är spelet i Europa League eller i serien.
– Utgångsläget är i alla fall att vi båda har noll poäng efter två matcher och behöver en seger. Vi var inte bra i den första omgången, men senast mot Braga gjorde vi en stark insats. Det som saknades var effektiviteten. I samma typ av matcher i Bundesliga har vi haft den och då har vi gjort mål.

Matchen kommer att dömas av ett team från Turkiet lett av Halil Umut Meler. I VAR-rummet basar Massimiliano Irrati från Italien.
Vid middagstid idag hade MFF sålt strax över 16 000 biljetter.

Foto: Ole Törner