Två nya mål av Nanasi i MFF U21:s fjärde raka seger

Fjärde matchen i U21-Allsvenskan gav den fjärde raka segern för MFF.
Och Sebastian Nanasi fortsätter att göra mål. När Mjällby AIF fick stryk med 2-0 hemma på Strandvallen gjorde “Sebbe” både 1-0 och 2-0.

Annons

Efter en småtrög förstahalvlek där Nanasis 1-0 var ett av få glädjeämnen blev det betydligt bättre efter pausen. Sista 45 dominerade MFF och den avslutande kvarten var det hela tiden närmare till 3-0 än till en reducering för Mjällby AIF.
– I den första halvleken spelade vi för långsamt. Sedan blev det bättre fart och mer spel framåt. Kul och utvecklande eftersom vi hade ett så pass ungt lag idag. De här U21-matcherna är mycket bra för våra unga spelare, sa MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson och betonade att han tycker att det är viktigare än att MFF U21 toppar tabellen, har full pott och bara släppt in ett mål på 4 x 90 minuter.
– Vi vill vinna. Men annars är det här utveckling, precis som det var när vi roterade mycket och gav alla chansen under försäsongen.

Sebastian Nanasi satte chanserna han fick och var riktigt bra framåt.
I backlinjen gjorde rutinerade lagkaptenen Lasse Nielsen en ny stabil och stark insats, både i det egna spelet och i sättet han styrde och manade på de övriga.
Efterhand syntes dessutom Adi Nalic allt mer. Sista 10-15 minuterna hade han lekstuga med MAIF-försvaret och tvingade målvakten Samuel Brolin till två riktigt bra räddningar.

MFF hade tre spelare från P19 i startelvan; Aleksander Nilsson, Isak Bjerkebo och Markus Björkqvist. För Bjerkebo var det debut i U21.
– Han var lite nervös innan matchen, men det ska han vara. Det var nyttigt, sa Jon Dahl Tomasson.
I den andra halvleken kom ytterligare en P19-spelare in när Melker Widell ersatte Bjerkebo.

I den sista ordinarie minuten blev Mjällbys Ivan Cricak utvisad när han fick sitt andra gula kort av domaren Fidan Hasani. Innan dess var Cricak klart godkänd och en av få som övertygade i Blekingelaget.

Sebastian Nanasis mål kom i den 33:e och 74:e minuten.

Foto: Bildbyrån