TV: Ibrahimovic om den rivna statyn: ”Det är dagisnivå”

Statyn utanför Malmö Stadion vandaliserades.
Något som Zlatan Ibrahimovic tycker är synd, men menar att hans historia i MFF inte har försvunnit.

– Det är på dagisnivå, säger han till Dplay. 

Zlatan Ibrahimovics staty utanför Malmö Stadion restes, men blev snabbt vandaliserad efter att nyheten kom ut att Milan-anfallaren klivit in i Hammarby. Idag står torget tomt då statyn är på reparation efter att bland annat näsan sågats bort.

Under fredagen spelade Zlatan en internmatch med Hammarby på Tele2 Arena i Stockholm där han även gjorde en intervju med Dplay och pratade om sina känslor till MFF och statyn.
– När jag klev inte i Hammarby tänkte jag inte så mycket eventuella reaktioner nere i Malmö, jag ville ge tillbaka till svensk fotboll och det här chansen dök upp. Jag tyckte att det lät som en kanonidé. Under åren har jag gett Malmö FF över 100 miljoner kronor, så något har man ändå gjort för dem, säger han och tillägger:

– Folket i Malmö får tro vad de vill. Jag har spelat i klubben även fast jag inte var välkommen, även fast jag blev blåst på mitt första kontrakt. Jag har varit för snäll. En allsvensk klubb som får över 100 miljoner kronor och då får man verkligen tänka på att jag inte var välkommen och var sist in i ledet, de personer som vet de vet.

Ibrahimovic fick även frågan hur han ser på att många MFF-supportrar anser att hans hjältestatus nu raserat.
– Nu hjälper jag Hammarby och bidrar med det jag kan. Jag gillar utmaningar och saker där jag kan göra skillnad, så det var klart att jag skulle hoppa på det.

Dplay: Vad tycker du om att statyn vandaliserats?
– Det är synd. De som vill ha uppmärksamhet och vill att media ska skriva om det, det är på dagisnivå. Statyn är vad det är, bara för att den inte står kvar så har inte min historia försvunnit. Statyn har ingen betydelse, jag vet vad jag har bidragit med.

Foto: Dplay