Traustason redo för spel – efter flera små jobbiga skador

Arnor Traustason är redo för spel igen.
– Jag har haft många små skador att ta hand om under säsongen. Men nu är jag 100 procent frisk, säger han till Fotboll Skåne.

På grund av de återkommande skadorna har han inte riktigt fått någon rytm i spelet hittills i år och efter det att han klev av i cupmatchen mot Mjällby AIF har han inte spelat alls.
– Vid en lång skada vet man att det kommer att ta en viss tid och sedan är man tillbaka. Flera olika små skador kan på sätt och vis vara jobbigare. Man jobbar sig upp i nivå och sedan måste man börja om igen. Det blir aldrig riktigt en rutin att spela.
– Men även om jag är skadad håller jag mig i toppform.

I cupmatchen mot IFK Göteborg satt Arnor Traustason på bänken.
Det var ingen kul upplevelse; att inte kunna vara med och påverka när det gick snett.
– Det är därför man spelar fotboll, för att man vill bidra till laget. Det gjorde ont att titta på och inte kunna göra någonting. Nu ska vi åka upp bara med tanken att vi ska vinna matchen. Vi står på fyra raka segrar i Allsvenskan. Varför skulle vi stoppa på fyra?
Bra eller dåligt att möta samma lag dagarna efter en förlust?
– Bra, båda lagen är trötta och har slitit. Det hade varit värre att möta ett friskt lag.

Arnor Traustason betonar att de fyra raka segrarna i Allsvenskan mot i tur och ordning Östersunds FK (2-1), Kalmar FF (2-1), Hammarby (3-0) och Sirius (5-2) har gett laget självförtroende.
– Vi har fått det att stämma allt bättre och ska fortsätta klättra.
– Om vi är i toppform och spelet sitter där, med presspel och allt, kan jag inte se något lag vinna mot oss. Om vi har vår dag och får det att stämma vinner vi mot alla motståndarna i Allsvenskan, så enkelt är det.

Foto: Bildbyrån

Annons