Träningsmatch mot MFF ger klirr i kassan hos IFK Malmö

Ett klassiskt Malmöderby i den första träningsmatchen. Då får IFK chansen att arrangera, ta inträde och tjäna lite pengar. Den tar man.
– Vi kommer att ta 50 kronor i inträde, med fri entré för dem under 16 år, berättar Jesper Andersson i IFK Malmö.

Han är nytillsatt sportchef i IFK Malmö sedan en bit in på det nya året och en av uppgifterna som direkt föll på hans bord var att lägga upp arrangemanget för matchen IFK Malmö-Malmö FF fredagen den 24 januari.
– Ifjol möttes ju också lagen, fast på träningsplan 9 på Stadionområdet. Vi ville ha lite bättre och bekvämare omgivning än där och tänkte direkt på Malmö IP. Nu är det bokat med avspark klockan 19.00. FC Rosengård har sin ordinarie träningstid innan, men MFF kommer att ha planen tillgänglig för uppvärmning och sådant en timme tidigare, vilket var ett krav.

Till plan 9 kom det cirka 1 000 åskådare. Lika många, eller troligen fler, på Malmö IP och IFK Malmö tjänar en bra slant.
– Mycket välkommet givetvis!
– Det ska bli oerhört kul att spela den här matchen. Förra gången bjöd vi dessutom bra motstånd och var mycket nöjda med 2-2-resultatet.

Innan IK Pantern gick i konkurs och fick starta om som nybildad klubb i lägsta hockeyserien möttes alltid IK Pantern och Malmö Redhawks i säsongens första träningsmatch. Jesper Andersson ser gärna att en motsvarande tradition skapas i Malmöfotbollen.
– Nu är det andra året vi möter MFF. Det får gärna bli ett tredje och fjärde. Och vi har trots allt kvar en viss styrka i vårt varumärke. IFK Malmö mot MFF är hur man än ser det något annat än MFF-Kulladals FF eller MFF-Husie IF, säger IFK Malmös nye sportchef.

Foto: Bildbyrån