Träningsförbud för Franz Brorsson – på grund av corona: “Inte orolig”

MFF-backen Franz Brorsson sitter fast i Esbjerg och får sköta all sin träning på egen hand.
Klubben har stängt ner hela den kollektiva träningen på grund av coronakrisen.
– Spelarna får inte ens komma in i klubbens gym, säger den utlånade MFF-backen till Fotboll Skåne.

Annons

Individuella träningsprogram är utdelade.
– Men det handlar nog mest om att sticka ut och springa i skogen, säger Franz och skrattar.

Hur länge åtgärderna ska vara i kraft har inte meddelats och flera andra danska klubbar har gjort likadant.
– Naturligtvis är hälsan viktigast. Det här är bedömningen Esbjerg gjort och det är bara att acceptera. Jag är heller inte orolig för egen del. Kroppen känns bra och jag är stark. Allt handlar om att skydda de som är i riskzonen.
– För mig personligen kom träningsstoppet olyckligt. Efter allt strul ifjor var det härligt att äntligen få en hel försäsong och inse hur stor betydelse det har. Förra året fick jag hela försäsongen förstörd och sedan var det alltid något som strulade. På sommaren hade jag en bra period, men då kändes det som Uwe Rösler valde andra spelare i truppen även om jag var frisk. Det är heller inte lätt att slå sig in i ett lag som fungerar bra när tränaren satsar på spelarna han bestämt sig för att göra, och jag har absolut inga problem med att det är tränaren som bestämmer, poängterar Franz Brorsson.

I slutet av januari förlängde Franz Brorsson sitt kontrakt med MFF till och med 2021, och lånades sedan ut till Esbjerg fb fram till den 20 juni. Innan den danska ligan stängdes ner hann han spela tre matcher och tyckte att det stämde bra.
– Kroppen höll och jag fick spela ett par matcher på raken. Det var nyttigt. Formen var det heller inget fel på.

Eftersom det tar tre och en halv timme att köra mellan Malmö och Esbjerg flyttade Franz tillfälligt över till Danmark. Hur det blir de närmaste månaderna vet han inte. Han har heller inte stämt av med MFF hur de tycker att han ska agera.
– Jag ska ringa till Daniel Andersson och berätta hur allt ligger till, bland annat att jag just nu inte har något lag jag får lov att träna med.