Ole Törner: Pipljud och flygande pizza-tjuv – men helt normalt

I helgen startade Bundesliga.
Idag fick vi journalister på nytt chansen att se ett av MFF:s träningspass.
Starten närmar sig och åtminstone för mig kändes skillnaden mot ett normalt träningspass med MFF betydligt mindre än avståndet mellan en normal match och de två jag såg på tv i helgen från Tyskland.
Visst, det fanns inga staketrävar som tittade och avståndet både mellan oss på läktaren och mellan oss och de vi fick chansen att prata med efter passet var av naturliga skäl rejält tilltaget, men om man för ett ögonblick lyckades förtränga alla tankar på pandemin såg det faktiskt ut exakt som vilket träningspass som helst.

Även om det mot slutet blev rejält kallt och jag nog inte var ensam om att sakna vinterjackan skänkte just det en härlig värme.
Spelarna är så redo de kan vara i den speciella situationen.

Passet blev för övrigt rejält långt, nästan exakt två timmar.
Med högt tempo och bra intensitet och variation.
Behrang Safari, Arnor Traustasson, Rasmus Bengtsson, Isaac Kiese Thelin och Tim Prica körde individuella program. Men hela elva spelare från P19 var upplockade och därmed bevisades att MFF menar allvar med att ha nära avstånd mellan A och P19. De unga spelarna får ofta gästa seniorträningarna och på dagens pass deltog Noah Eile, Johan Rapp, Sebastian Nanasi, Nikolaj Duus Möller, David Edvardsson, Albin Sundgren, Mubaraak Nuh, Aleksander Nilsson, Yahya Kalley samt målvakterna Lamin Sarr och Melker Ellborg (född -03).
På bortre långsidan fanns även en ny klocka som hjälpte till att ytterligare höja tempot och pulsen med ilskna och allt tätare pipsignaler.
Efter träningen berättade Jon Dahl Tomasson att man kört med klockan ett par veckor nu och Guillermo Molins konstaterade att “om man inte vaknat förr gör man det när den börjar tjuta”.

En annan tanke som dök upp där på läktaren var också hur väl gammel-Stadion fungerar som träningsarena. Planen är bra, allt blir mer matchlikt och jag förstår att MFF just nu när den inte används för matcher hellre tränar där än på hybridytan. Det är inget som officiellt sagts, men det räcker ju att titta på hur det är i praktiken.
Utan seriematcher på Malmö Stadion eller Eleda Stadion kan MFF på ett helt annat sätt än vanligt utnyttja dem som arenor för träning, allra mest Malmö Stadion, och det gör man helt rätt i.
Det innebär INTE att man behöver spekulera i att hybriden skulle vara dålig eller att man fått problem med den. Bara att om man har chansen att välja är det självklara valet att träna på en matcharena!

Den största dramatiken kom för övrigt efter träningen i samband med presskonferensen. Som belöning efter det långa passet fick alla spelarna och ledarna varsin pizza i pappkartong.

I väntan på att Jon Dahl Tomasson, Anders Christiansen, Guillermo Molins och Peter Sohlmér skulle prata färdigt med pressen från podiet utanför Erics bar 6 restaurang satte de därför sina kartonger på ett bord i närheten. Det utnyttjades efter ett tag av en hungrig mås som helt fräckt dök ner och satte tänderna i en av pizzorna och Gische fick springa bort och rädda resten. Han var dessutom ännu snabbare  med att konstatera att det INTE var hans pizza som måsen hade tagit.

Annons
Annons