Tony Ernst: “En chans att skriva 10-talets historia”

När MFF Support fyllde 25 år 2007 spelade Tony Ernst och Henrik Zackrisson in podden 25/25. Nu kommer nästa stora projekt. En artikelserie kallad 100/10 om de 100 största ögonblicken under MFF:s 10-tal.
– 10-talet är ju med största sannolikhet vårt allra största decennium i föreningens historia, säger Tony Ernst till Fotboll Skåne.

Därför ska det hyllas och lyftas fram. Två andra anledningar till att skriva 100 långa artiklar om lika många ögonblick är att podden 25/25 blev mycket uppskattad och att det nu i Corona-tider behövs andra grepp.
– Vi vill få en chans att skriva 10-talets historia. Alla kommer att publiceras på MFF Supports hemsida, under en egen flik, och vi kommer att starta i början av april. Sedan blir det troligen en artikel om dagen med en nedräkning från 100 till 1. Eventuellt kan det bli lite ökad takt mot slutet om vi känner att Allsvenskan kan börja komma igång, berättar Tony Ernst.

25/25 var en podd om de häftigaste och mest minnesvärda målen. 100/10 kommer att vara textbaserad och kan handla om allt från mål, enskilda matcher, tifon, värvningar och läktarsånger till straffräddningar.
– Vi har blandat högt och lågt, matcher med läktarupplevelser, stort med smått. Vi tror att det är en rätt fin mix, säger Tony Ernst.

Thelma Ernst kom med idén, Ola Larsson i MFF Supports styrelse sköter det tekniska på hemsidan och meningen är att projektet ska gå live den 1 april.

Foto: Bildbyrån