Tomasson vill ha tunnare trupp: ”Vill se alla spelare först”

Jon Dahl Tomasson vill minska MFF-truppens storlek lite på sikt.
Däremot ville han inte avslöja om det blir tre- eller fyrbackslinje under 2020. 

För drygt en vecka sedan presenterades Jon Dahl Tomasson som ny huvudtränare för Malmö FF. Efter det har han hunnit med att åka tillbaka till Nederländerna och komma tillbaka med en ny assisterande, Remy Reijnierse.

På måndagen gjordes fystester och det följdes av årets första fotbollsträning, på Malmö IP. På plats var 21 utespelare och tre målvakter. Fyra spelare saknades: långtidsskadade Samuel Adrian samt de tre landslagsspelarna Anel Ahmedhodzic, Tim Prica, och Patriot Sejdiu.

En stor trupp och enligt Tomasson kan truppens storlek minska på sikt.
– Jag vill gärna ha en lite mindre trupp, men inte nu. Jag vill se alla spelare först. Vem har kvalitet, vem överraskar?
– Det vore riktigt dumt att skriva av folk.

Det finns flera beslut att ta framöver. Tomasson säger att han inte har valt någon lagkapten utan vill avvakta lite, och på träningen hintades det om att laget kunde fortsätta med trebackslinje. Där ville Tomasson inte ge ett bestämt svar än.
– Vi pratar inte om formationer, utan spelprinciper.
– Det är det vi arbetar på. Att ha riktigt många spelare runt bollen när vi har bollinnehav. Att spela ett vårdat spel, men ibland är det fint med en rakare boll.

En konkret sak som MFF jobbar på är att få in en till i ledarstaben, trots förlängningen med José Martínez och anställningen av Remy Reijnierse.
– Vi tittar på att få in en till i staben. Det har vi inte nu.
– Förhoppningsvis får vi in en till, men det får tiden utvisa.

Foto: Bildbyrån