Toivonen om kollapsen: ”Det påverkar oss inte så mycket”

MFF tappade en 2-0-ledning och förlorade mot Djurgården.
Tvåmålsskytten Ola Toivonen tror inte att laget kommer att påverkas speciellt mycket av smällen.
– Det blir ingen reaktion på mig iallafall, vi får se till att det inte händer de andra heller, säger anfallaren i mixade zonen efter matchen.

Annons

Malmö FF ledde med 2-0 när det återstod tio minuter av toppmötet med Djurgården. När domare Glenn Nyberg blåste av matchen hade svenska mästarna vänt matchen och vunnit med 3-2.
– Det är för dåligt av oss. Vi ger bort den första hörnan de gör mål på. Andra hörna får de efter en kontring direkt efter målet. Efter 2-2 är det ett korthus som fullständigt rasar, eller en hel vägg som rasar. Det är en svår balansgång det där, att kontrollera matchen i 80 minuter och se hur ett mål kan ge så mycket luft till det andra laget. Fotbollen kan vara grym ibland.

Hur kan den här förlusten påverka er?
– Inte så mycket. Jag hoppas inte det. Vi spelar bra i 80 minuter och jag hoppas att det inte påverkar oss så mycket.

Kan det inte bli en reaktion?
– Inte på mig iallafall, vi får se till att det inte händer de andra heller.

Eftersom Häcken kryssade sin match borta mot Helsingborgs IF skiljer det nu åtta poäng lagen emellan. Häcken har en match mindre spelad och jagar tre poäng på lördag mot Mjällby. Ola Toivonen tycker fortfarande att MFF bör sitta lugnt i båten.
– Det är ju fem poäng ner om man utgår från att Häcken vinner sin match. Vi ska bara glömma de här tio minuterna och blicka framåt mot nästa match på söndag.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Spelarbetyg DIF-MFF: Allt rasade sista kvarten

LÄS MER: Ole Törner: Utan AC och Berget klappade MFF ihop

Annons