Tim Pricas målsättning för 2020: ”Göra avtryck i Allsvenskan”

Tim Prica är tillbaka i Malmö efter tre mål på två U–landskamper.
Hans enda fokus: att spela mer än de 45 minuterna han fick i A–laget 2019.

Lördagens träning var årets första Malmö FF–träning för Tim Prica eftersom han har varit på U–landslagsläger. Sverige P18 gjorde där fyra mål på två landskamper, varav Prica gjorde tre av målen. Det gör att han på sina senaste tolv U–landskamper har gjort tio mål och flera assist.

När det gäller hans tid i MFF:s A–lag har det sakta men säkert gått framåt i två års tid. I februari 2018 blev han en av MFF:s yngsta någonsin när han spelade i en träningsmatch, på sommaren skrev han lärlingskontrakt med A–laget, och förra året blev det 45 minuter tävlingsfotboll utspritt på två matcher. Vad blir då steget 2020?
– Jag är hårt jobbande och ska försöka göra allt för att få speltid. Jag ska försöka göra avtryck i Allsvenskan också. Sedan får vi se var det leder.
– Min målsättning är att varje år få mer speltid, hela tiden. Det är mitt enda mål.
Inga tankar på utlåning?
– Nej, allt mitt fokus ligger på MFF just nu.

Det här är blir också hans första riktiga försäsong med MFF:s A-lag. Förra året fick han körtelfeber och jobbade då för att hinna tillbaka för att kunna kvala till U17–EM.
– Förra året hade jag mest otur. Det är väl mest bara att fortsätta kämpa på i år, att jobba så hårt att det ger mig bra förutsättningar att bli bättre denna säsongen.

Prica, 18 år i april, har kontrakt med MFF den här säsongen ut. Än så länge finns inga konkreta förhandlingar om ett nytt kontrakt.