Storseger för MFF i genrepet inför division 4-starten

På fredag är det dags för den historiska första seriematchen för MFF:s återstartade damlag. Genrepet blev en succé. Division 1-laget Åhus IF kördes över med 6-1.

– Vi var bra! Den senaste tiden har vi tagit jättekliv i anfallsspelet, det syntes redan mot Borgeby senast och nu ännu mer. Vi använde dessutom hela 19 spelare, berättar MFF-tränaren Fredrik Jahnfors.

I och med alla bytena blev det inte samma skärpa den sista halvtimmen. Vid ställningen 5-0 kunde Åhus IF reducera, på straff.
– En boll studsade upp från fot till hand. Otur, men straff var det ju.

Två spelare fick 90 minuter; målvakten Emma Svensson och mittfältaren Rebecka Holm, som tackade för det genom att göra fyra av målen. Ett kom på straff.
De övriga målen gjordes av Emelie Erlandsson och Melina Skarström, som varit skadad ett tag, men nu är tillbaka och spelade den andra halvleken.

– Vi kunde gjort fler mål. Bland annat hade vi två träffar i stolpen och lika många i ribban. Rebecka hade bra utdelning och hon var bra även i spelet, berömmer Fredrik Jahnfors.

I seriepremiären i division 4 sydvästra fredagen den 14 augusti spelar MFF borta mot Malmö City FC. Malmö City har redan spelat en match, förlust med 1-3 mot Lilla Beddinge BK.

Foto: Bildbyrån

Annons