Spelare från Örebro, Kalmar, LB07 och TFF till MFF P17

Det blir en nästan helt ny P17-trupp i MFF i år.
Redan förra säsongen lyftes fler än tio spelare upp i P19.
De har ersatts med spelare från P16 i de egna leden och med fem spelare som hämtats i andra klubbar.

Två av dem kommer från Örebro, men från olika lag. Zakariya Enow ansluter från Karlslunds IF och Philip Malky från Örebro Syrianska IF, där han under säsongen debuterade i division 1.

Fotboll Skåne skrev om Malky i slutet av förra året, när övergången blev klar.

William Åkesson har MFF hittat i Kalmar FF och Esim Mehmed och Alexander Hughes (bild) har lämnat LB07 respektive Trelleborgs FF för MFF. Hughes har bland annat erfarenhet från U-landslag i Chile, men är uppvuxen i Sverige.
– Visst blir det mycket nytt, men det känns som jag har god koll på spelarna eftersom jag tidigare jobbat med dem i P16. Dessutom flyttades ju åtta spelare upp till P19 redan i somras och fyra till under hösten så många av de som nu ska spela i P17 har redan gjort det, säger Joel Kjetselberg, som kommer att vara huvudansvarig tränare för P17 under 2021.

Jeffrey Aubynn flyttades upp från P19 till A-truppen som ny assisterande tränare och ersattes av Max Westerberg från P17. Därför kommer ledarstaben i P17 att förutom Joel Kjetselberg bestå av Per-Ola Lindqvist, Zlatan Azinovic, Lukas Sinkunas, Filip Qvist och Mathias Korall.

Coronan stoppade det mesta för ungdomslagen 2020. I år kommer den kollektiva träningen att återstartas på måndag och förhoppningsvis kan det bli både fullt seriespel och ett SM-guld-avgörande 2021.
– Vinnaren i P17 kvalar in till UEFA Youth League, vilket gör det extra inspirerande. Så är det ju varken i U16 eller P19. Vi hoppas givetvis kunna ta den chansen. Internationella tävlingsmatcher hade varit enormt utvecklande, säger Joel Kjetselberg.

Han berättar också att MFF anmält sig till Malmömästerskapet för seniorer och bestämt att det är P17 som ska tävla för MFF i den turneringen.
– Vi har lottats in gruppspelet med de högst rankade lagen. Om och när MM kan sätta igång blir det både tuffa och trevliga matcher för oss.
Grupp A i MFF består av BK Olympic (division 2), Malmö City FC (division 3) och FBK Balkan (division 3). Preliminärt ska gruppspelet avgöras i januari-februari.

Därmed fortsätter MFF på den inslagna vägen med att matcha de äldre ungdomslagen mot seniorer. P19 har med stor framgång redan deltagit i DM (Distriktsmästerskapet). Nu börjar man alltså matcha P17 i MM (Malmömästerskapet).

Alla de fem nya MFF-spelarna kommer att börja studera på antingen grundskolan eller gymnasiet på Stadionområdet.

Foto: Bildbyrån/Instagram

Annons