Smällen mot Riga stoppar inte AC från spel mot Degerfors

Jo Inge Berget och Sebastian Nanasi missar MFF:s bortamatch mot Degerfors. Däremot är Anders Christiansen tillgänglig för spel trots smällen han fick mot Riga FC.
– AC spelar, det är inga problem, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Annons

Jo Inge Berget var inte tillgänglig för spel i Riga. Han kan inte vara med nu heller. Sebastian Nanasi saknades också på dagens träning.
– Han har blivit sjuk, berättar Tomasson.
På torsdagen öppnade övergångsfönstret och därmed är nyförvärven Niklas Moisander, Peter Gwargis och Malik Abubakari redo att spela för MFF.
– Niklas kommer dock inte att vara med. Peter och Malik följer med och är tillgängliga om arbetstillståndet hunnit bli klart för Malik. Jag är inte 100 procent säker på om det är löst än, men vi reser upp med en extra spelare.

Egentligen skulle MFF spelat en extra träningsmatch mot FC Helsingör efter hemkomsten från Degerfors. Den blev inställd.
– Helsingör beklagade, men de hade för många skador, säger Jon Dahl Tomasson och bekräftar att MFF även ställde frågan till IFK Malmö om de kunde hoppa in och ersätta med kort varsel.
– De ville nog gärna, men hade semester. Men vi kommer att spela en internmatch med hjälp av U19. Då kan vi hålla igång truppen. Fast det var verkligen synd att Helsingör inte kunde.

På fredagen blev det även officiellt att MFF lånar ut Amin Sarr till Mjällby AIF. Lånet gäller året ut.
Eftersom Jo Inge Berget saknas och Amin Sarr inte längre är tillgänglig skulle det kunna öppna för en startplats för Peter Gwargis och i så fall allsvensk MFF-debut direkt för nyförvärvet från Brighton.
– Är man med i truppen kan man spela, säger Jon Dahl Tomasson.

I Degerfors IF är nyförvärvet och centrale mittfältaren Justin Salmon från Västerås SK med i truppen. Det är inte Sebastian Ohlsson (avstängd på grund av tre gula kort) och Sargon Abraham (skadad).

Foto: Bildbyrån