Sju små nyheter om MFF: Ahmedhodzic och Atalanta, Bonke och Nigeria

Atalanta letar alternativ om det inte blir Ahmedhodzic, Innocent kan göra A-landslagsdebut för Nigeria, Jammerbugt-tränaren sågar sönder sitt lag fullständigt, och en hel del annat. 

Annons

1. “Anel Ahmedhodzic och Atalanta” har pågått hela året utan en lösning. Expressen skriver att det inte ser ut att bli någon övergång i sommar, men rapporter från Italien säger att Atalanta vill värva en mittback innan Italiens transferfönster stänger i morgon. La Nazione skriver att Atalanta gärna vill ha Ahmedhodzic, men att om det inte går att lösa så är Goldaniga (Sassuolo) och Bani (Genoa) deras två andra alternativ.

2. Fortfarande inget nytt om Romain Gall, vars lån till ÖSK blev avbrutet. Han är så långt ifrån speltid i MFF att han inte ens är registrerad för CL-truppen, vilket bland annat Patriot Sejdiu och Markus Björkqvist är. En försvårande faktor för en övergång kan vara att Gall har rätt till cirka två miljoner kronor den dagen som hans kontrakt går ut (årsskiftet 2022-2023).

3. Bonke Innocent har en viss chans att göra debut för Nigerias A-landslag under det här landslagsuppehållet. Han är en av sju spelare i en ”reservtrupp”. Anledningen till att Nigeria behöver en reservtrupp är för att Englandsbaserade spelare kan behöva stå över landskampen på Kap Verde, då brittiska regeringen inte vill att personer bosatta i England ska besöka Kap Verde på grund av coronaläget på ön.

4. Det verkar som att MFF endast släpper Peña i nio dagar till Peru, istället för elva, vilket gör att han bara kommer kunna spela mot Venezuela och Uruguay (2-5 september), och sedan missar landskampen mot Brasilien (9:e september).

MFF spelar den 11:e september mot IFK Norrköping, vilket gör att mittfältaren då har hunnit vara tillbaka i Sverige i fyra-fem dagar. Han ska nu vara återställd efter sin skada.

5. 18-åriga anfallaren Lucas Gomes, som öste in mål i MFF:s U-lag innan en flytt till Porto, ser ut att byta klubb efter två år. Groningen ska värva in honom, trots ett år kvar på kontraktet i Porto. Han spelade i Portos U19-lag den gångna säsongen och kan spela landslagsfotboll för Sverige, Brasilien, och Portugal. Han kom till MFF som 13-åring från FK Karlskrona.

6. En av de mer överraskande övergångarna i sommar: Melker Roslin (född 2002) spelar nu i BK Höllviken i Division 4. Innan pandemin var han kontinuerligt med i P-landslagen och tränade även lite med MFF:s A-lag så sent som i våras. I år var hans sista möjliga år i P19, så han behövde ta ett beslut om framtiden.

7. Samarbetsklubben Jammerbugt, med en MFF-spelare från start och tre som inhoppare, blev överkörda med 6-0 mot Helsingör i helgen. Tränaren Bo Zinck sågade sönder sitt eget lag efter matchen.
– Det var så låg nivå att vi ska vara glada att vi inte förlorade med 16 mål.
– Vi splittrades till atomer och alla sprang runt i sin egen värld. Det var pinsamt.

Det saknades några viktiga spelare, inkluderat MFF-lånet David Edvardsson, och Zinck tog upp problemet med en trupp som innehåller så många nya, unga, utländska spelare.
– Vi måste ju försöka med något. De utländska spelarna byttes in så vi kunde testa dem, men det gjorde det bara värre. När de tre (Edvardsson, Gavranovic, Rye) inte är med så stöter vi på utmaningar. Utan dem har vi inte ens chans.

Jammerbugt har tagit fem poäng på sju matcher. Damnjanovic Nilsson, Edvardsson, Nuh, Sidibé, Djittèye, och Igbonekwu är inlånade från MFF.

Foto: Bildbyrån