Sju punkter efter GAIS-Malmö FF 1-0: Onödigt och uselt

MFF gjorde en ny svag insats och är ute ur cupen.
GAIS vann med 1-0 efter ett tidigt mål och mot slutet blev lagkaptenen Anders Christiansen utvisad.
MFF tryckte på, men det fanns varken effektivitet eller klass.

Annons

1) Så här ställde MFF upp:

Marko Johansson – Felix Beijmo, Anel Ahmedhodzic, Franz Brorsson, Jonas Knudsen – Erdal Rakip, Anders Christiansen – Jo Inge Berget, Ola Toivonen, Sebastian Nanasi (65) – Marcus Antonsson (65).

Avbytare: Mathias Nilsson, Arnor Traustason (65), Amin Sarr (65), Adi Nalic, Mubaarak Nuh, Lasse Nielsen, Pavle Vagic.

2) Sebastian Nanasi från start var knappast en skräll, inte ens en överraskning. Sören Rieks är skadad och Arnor Traustason precis igång igen efter ett skadeuppehåll som varat nästan hela försäsongen. Då slussas man in steg för steg. Och Nanasi har tagit chansen de gånger han fått speltid. Bra insatser ska belönas.

3) Att Sebastian Nanasi startade säger även en del om att det är som central forward Amin Sarr just nu är mest aktuell. När han byttes in blev det också den positionen.

4) Mot Västerås SK skapade Marcus Antonsson massvis med chanser, minst fyra, och brände grovt. Idag var det annorlunda. Han skapade nästan ingenting. Därför går det den här gången inte att köra den slitna klyschan att så länge en forward får lägena lossnar det snart. Och heller ingen flykt undan slutsatsen att han gjorde en dålig insats.

5) Många hörnor, långa inkast och inlägg – men utdelningen blev hela tiden för dålig. Det måste gå att få ut mer av de fasta situationerna när övertaget mest leder just till så många fasta situationer. Nu blev det farligast när Jonas Knudsen höll på att skruva en hörna rakt i mål.

6) GAIS 1-0-mål kom mot ett väldigt passivt försvar. Onödigt och uselt.

7) Anders Christiansen skulle jobba på att få bort de onödiga gula korten. Nu ledde de till en utvisning. Den här gången går det heller inte att säga att han på något vis var provocerad.

Foto: Bildbyrån