Sex frågor till Andreas Georgson om anställningen av Henrik Rydström

Efter gårdagens presskonferens där Henrik Rydström presenterades som ny tränare i MFF passade Fotboll Skåne på att ställa ett par frågor till MFF:s sportchef Andreas Georgson.

Annons

1) Henrik Rydström börjar sin anställning 1 december, men det måste ju finnas flera beslut som i vissa fall kan tas innan dess. Till exempel med de utlånade spelarna, kontraktsförlängningar och uppflyttningar av spelare från P19. Hur gör ni där?
– Det är ju inte så att Henrik stänger av telefonen. Men han vill avsluta saker i Kalmar FF också. Dessutom har han varit tydlig när vi diskuterat att han litar på vårt truppbygge och vår långsiktiga idé kring spelare. Hans roll är mer att få ihop kollektivet.

2) Något som ofta kommer bort är att i en klubb som MFF är det inte bara en tränares fotbollskunskaper och ledarroll i truppen som har betydelse. Han är även arbetsledare för en stab som i MFF består av nästan 20 personer. Hur mycket har ni vägt in det i kravbilden?
– Arbetsledarrollen är viktig och jag håller med om att den ibland nämns för lite. Vi har vägt in den eftersom det är betydelsefullt att utnyttja alla våra resurser kring A-laget och få alla att dra åt samma håll. Henrik har tidigare jobbat i klubbar med mer slimmade organisationer, men vi har gjort bedömningen att han klarar av det här också. Att han är redo för en större stab och kan utnyttja de fördelar som finns.

3) Varför tillsvidareanställning och inte kontrakt?
– Det är en modell som MFF valt att prioritera. För mig är det dock ingen stor fråga. I praktiken blir det inte så stora skillnader.

4) Berätta mer om samtalen du och Henrik hade redan under din tid i England. Vad pratade ni om?
– Jag hade en timme och 15 minuter i bilen till jobbet och det fanns tid att prata mycket i telefon. Det gjorde jag och Henrik. Vad han gjorde på planen i sina klubbar kunde ju alla se. Jag var mer intresserad av processen bakom, vilka beslut han behövt ta, både i rekryteringarna och mekaniken. Eftersom vi inte var konkurrenter överhuvudtaget kunde vi dela med oss. Han var nyfiken på saker i Brentford och Arsenal och jag var nyfiken på saker som han gjorde i Sirius och Kalmar FF. Hur får man till det, med den truppen och den budgeten?

5) Hade ni över eller under 50 kandidater?
– På en bruttolista är det fler som varit inne och som vi värderat i någon form. Så det gäller att bli så duktig som möjligt på att filtrera. Det tar otroligt med tid att titta på deras tidigare matcher och ta referenser.
Den infon borde ni nästan kunna sälja till andra klubbar som letar tränare.
– Det finns ett danskt företag som gör det till nästan alla svenska klubbar. De heter Onenexus.

6) Tidigare har ni sagt att det är nästan omöjligt att hitta en tränare som uppfyller precis allting i kravbilden. Finns det något frågetecken kring Henrik Rydström utifrån bilden ni utgått från?
– Alla har styrkor och svagheter. Det han har lite mindre av är Europeisk rutin som tränare och att jobba i en så stor stab som vi har. Han har ju själv spelat Europamatcher både i gruppspel och kval, men som tränare har han inte levt i de här veckorna med dubbla matcher och det är ett minus i hans profil. Styrkan sitter i att den här klubben faktiskt de senaste tio åren byggt en jäkla erfarenhetsbank i att göra det så där kan vi komplettera varandra. Att leda en stor stab tycker vi att han med  hans personlighet bör ha stora och goda förutsättningar att klara.

Foto: Bildbyrån