Seriestart för MFF P19 – obesegrat i träningsmatcherna

Efter en lång tids väntan är det äntligen dags för seriestart i P19-Allsvenskan. MFF kör igång direkt med hemmamatch på tisdag mot GAIS.

Annons

– Egentligen är det en match i en senare omgång, men vi pratade med GAIS och kom fram till att eftersom det är okej att spela från och med den 1 juni så lägger vi matchen då, berättar MFF-tränaren Roland Larsson för Fotboll Skåne.
– Därmed blir det match både den 1:e och den 5 juni då vi möter IFK Göteborg borta. Men vi är sugna på att få spela nu.

Då har MFF P19 ändå laddat upp med fem träningsmatcher sedan det nyligen blev tillåtet.
Överlag har det gått bra med fyra segrar och en oavgjord. Krysset kom i en 3-3-match mot Trelleborgs FF och vinsterna med 5-2 mot Helsingborgs IF, 2-0 mot Ängelholms FF, 4-1 mot Landskrona BoIS och 5-3 mot LB07.

P19-Allsvenskan avgörs i en Söder och en Norr-grupp med dubbelserie, vilket inte var självklart på grund av pandemin, men uppskattas av alla lagen. I Söderserien finns det 15 lag och i Norrserien 14.

Några sena förändringar i MFF-truppen har det inte blivit och de tre testspelarna från Mali är kvar juni månad ut. Hur de tränar och spelar med P19 kommer troligen att bli avgörande för om de ska få kontrakt. Seydou Kone och Abdolaye Traore är dock ännu i rehab efter skador.
– Men Mohamed Kaba är frisk och tillgänglig för spel, säger Roland Larsson.
Mittbacken Ismael Sidibé som kom samtidigt som de tre övriga, men redan har fått ett A-kontrakt, ska inledningsvis träna med både A-laget och P19. Just nu innebär det bara P19 eftersom A-truppen fortfarande har ledigt.
– Men Ismael har också haft skadeproblem. Han börjar träna för fullt i veckan. Till GAIS-matchen är han dock inte aktuell.

Foto: Bildbyrån