Serie A-intresse för Johansson – som fortsatt kan förlänga med MFF

De kommande veckorna kan Marko Johansson ha fler än ett erbjudande att ta ställning till.
En klubb i Serie A är de senaste att fundera på MFF-målvakten med utgående kontrakt.

I dag gjorde Marko Johansson sin första MFF-match i år efter att han kommit tillbaka från lån. Han startade mot Örebro SK (2-1), vilket var hans blott tredje tävlingsmatch i MFF. De två tidigare var mot Zalgiris i CL-kvalet och Landskrona BoIS i cupen.
– Man har ju väntat i tre och ett halvt år på denna chansen.
– De får ett skott, den går in, men det är bara att lyfta på huvudet. Så är det att spela i Malmö. Du får inte många chanser, och han gör ett drömmål.
– Jag tycker jag gör en väldigt bra match. Jag kom in bra i matchen trots att det blev ett mål direkt, men jag kände att jag gjorde en bra match, en stabil match rakt igenom. Jag är här för att samla på mig rutin och konkurrera med Allsvenskans bästa målvakt.

Nu återstår det att se vad som händer härnäst. Hans kontrakt med MFF går ut efter säsongen, och enligt Fotboll Skånes källor har han och MFF haft konkreta diskussioner om en förlängning.

Det är inget han själv vill bekräfta.
– Jag är öppen för alla förslag, men det får du ta med Danne om vi har snackat eller inte, om han vill prata eller inte.

Flera andra klubbar har också fått upp ögonen för det han presterade i Mjällby. Den senaste klubben är en klubb i Serie A, som de kommande veckorna ska ta beslut om vem de ska värva som reservmålvakt. Johansson är ett av deras val.
– Jag vet inte. Jag har varit med om det innan med Roma, så jag tar det med en nypa salt tills det kommer konkreta saker. Ni brukar måla upp väldigt mycket.

Tidigare har Genoa och Vejle varit intresserade, men om de fortfarande är intresserade är osäkert. Den senaste Serie A-klubben att vara intresserade är inte Genoa.

Foto: Bildbyrån

Annons