Samuel Adrian tränar med boll igen: ”En riktigt glädjehöjare”

Samuel Adrian har varit borta från fotbollen i åtta månader på grund av skada.
I går tränade han för första gången med boll tillsammans med sina lagkamrater.
– Det är kul att bara kunna känna på bollen, säger han till Fotbll Skåne efter träningen.

Under hösten var Samuel Adrian utlånad till Kalmar FF för att få mer speltid. När 22-åringen gjorde sin fjärde start för smålandsklubben åkte han på en skada. Skadan berörde främre korsbandet och inre ledbandet var uttöjt. Samuel Adrian har tidigare bara fått vara ute och springa på träningarna, men i går gjorde han sin första träning med boll.
– Det är kul att bara kunna känna på bollen. Det är fantastiskt roligt. Man har inte gjort det sedan skadan. Även om det inte är de roligaste övningarna, tycker jag det är jätteroligt.
– Så mycket man har varit borta från fotbollen så är det en riktigt glädjehöjare, säger Samuel Adrian till Fotboll Skåne efter träningen.

Skadan inträffade i matchen mot Örebro den 12 augusti 2019. Samuel har under hela processen genomfört sin rehabilitering i Malmö och har nu varit borta från spel i åtta månader. Återhämtningen går bra och inga komplikationer har uppstått efter operationen.
– Det går enligt planen, det går mycket bra. Just att det inte är något bakslag gör att jag kan trappa upp varje vecka.

När är du helt tillbaka?
– Det är svårt att säga. Det är så pass allvarlig skada så det kan man inte veta. Jag tar det vecka för vecka. Sen får jag se när jag kommer tillbaka, då behöver man inte bygga upp några förhoppningar för sig själv. Det får ta den tiden det tar.
– Jag har bra konversation med sjukgymnast och allting. Det är svårt för dem också att säga. Jag tar det som sagt vecka för vecka.

Samuel Adrian tränade första halvan av träningen med laget ute på planen. Han gjorde några övningar med boll tillsammans med laget för att sedan göra egna övningar på sidan. Under andra halvan av träningen gick han ensam in i gymmet för att slutföra sitt träningspass.
– Rent generellt är det jobbigt, det är ens jobb. Man vill bara vara ute på planen och kunna spela och göra det som alla andra gör. Men fotbollen och livet går inte uppåt hela tiden, ibland går det ner och får dippar. Det gäller att hantera dem på bästa sätt. Tycker jag gjort det bra men det är klart att det är jobbigt. Jag får göra det bästa av situationen. Det är inget jag kan påverka. Det är inte första skadan man kommer få i karriären, förhoppningsvis den sista av denna typen, men det är bara att vara stark mentalt och jobba på.

Han sitter på ett kontrakt med Malmö FF som går ut efter säsongen. Men det är inget han fokuserar på i dagsläget.
– Just nu lägger jag ingen större vikt i det. Huvudfokuset är att komma tillbaka från skadan och försöka göra det så snabbt som det går utan att stressa det. Sen får jag ta allt det andra senare.

Foto: Bildbyrån