Så är läget i MFF:s damlag – uppehåll och ett “nyförvärv”

Om 42 dagar sätter Division 4-serien igång.
Malmö FF kommer fram tills dess att försöka göra det till ett så “normalt” år som det går.

Annons

6-1 mot Kullabygdens DFF (Division 3).

1-1 mot Trelleborgs FF (Division 1).

Och 5-0 mot Önnestads BoIF (Division 3) i går på Malmö Stadion.

Det är träningsmatcherna som MFF har kört igenom de senaste veckorna, i väntan på seriepremiären i augusti.
– Det har varit förvånansvärt bra. Vi har tränat mycket på speluppbyggnaden under våren. Hur det ska se ut, vilka positioner, var vi ska spela igenom… I går spelade vi fint och snabbt, säger Fredrik Jahnfors till Fotboll Skåne.
– Men vi, precis som alla andra, saknar lite i tajmingen i avslutssituationer och sånt där. Det blir lite som de tre första matcherna på året.

En av de som har fått debutera mot slutet är Emelie Erlandsson. När hon kom till MFF i vintras var det i en roll som assisterande tränare, men hon har mot slutet även börjat att spela med laget. Hon inledde på bänken i gårdagens match.

Det är inget dåligt spelar-CV på Erlandsson. Flera år i norska högstadivisionen, och hon tillhörde även LB07 innan hon drog på sig en korsbandsskada våren 2017.
– Hon har deltagit i övningar tidigare, men det här har vuxit fram under våren. Vi och hon känner att vi har ännu större nytta av henne som spelande tränare. Hon är nu med som spelare fullt ut på träningarna, men då fortfarande även som tränare.

Det är i dagsläget bara några mindre skador i truppen när laget nu går på uppehåll. Under de kommande tre veckorna ska spelarna istället genomföra individuella träningsprogram, sammansatta av Jamie Mackay, där det varje vecka ingår tre konditionspass och även styrkepass.

Även utan coronan hade det varit ett uppehåll nu, så MFF kör på 2020 ungefär som planerat. Skillnaden är att de inställda ligamatcherna i våras ersattes av extra träningar och att det spelas tio istället för 20 ligamatcher i år.

Innan serien sätter igång i den 8:e augusti, mot Backarnas FF, så ska det spelas träningsmatcher. Det finns redan ett par inbokade mot starkt motstånd.
– Det som slår en är att vi har så otroligt motiverade spelare i träning.
– Det har ju ändå blivit några “slag”. Först när det blev uppskjutet och sedan när det helt ställdes in, men spelarna kommer hit med otroligt bra närvaro, glädje, och full fart.

Annons