Reijnierse ny assisterande i MFF – Martínez förlänger sitt kontrakt

Jon Dahl Tomasson blev klar som ny huvudtränare i Malmö FF för en vecka sedan. Nu är två av namnen i hans tränarstab klara. Remy Reijnierse blir ny assisterande tränare och José Martínez förlänger sitt kontrakt som analytiker.

Uwe Rösler lämnade Malmö FF i slutet av förra säsongen och ett par veckor senare stod det klart att Jon Dahl Tomasson tar över som huvudtränare. Nu har Malmö FF presenterat två av inslagen i den tränarstab som kommer att arbeta kring dansken.

Remy Reijnierse har skrivit på ett treårsavtal som assisterande tränare. 58-åringen från Nederländerna har bland annat varit akademichef i PSV Eindhoven.
– Jag har haft många uppdrag som assisterande tränare genom åren och jag trivs i rollen. Det är ett varierande arbete mellan teori och praktik. Alla holländare är mer eller mindre präglade av sin offensiva syn på fotboll. Samtidigt har holländsk fotboll utvecklat och förbättrat defensiven de senaste åren. Jag ser fram emot att börja arbetet tillsammans med Jon och resten av staben, säger Remy Reijnierse.

Dessutom förlänger analytikern José Martínez sitt kontrakt. Det tidigare avtalet sträckte sig fram till årsskiftet, men nu har spanjoren skrivit på för tre nya år med Malmö FF.
– José är professionell och alltid glad och positiv. Han var viktig för oss det gångna året, inte minst under det täta matchandet då han behövde göra snabba analyser över våra motståndare. Vi hoppas att han kan fortsätta på den inslagna vägen och samtidigt få mer tid att arbeta med den analytiska biten av spelarutveckling, säger Daniel Andersson.

Remy Reijnierse har tillrätt rollen omgående och kommer att finnas med på måndagskvällens träning när Malmö FF sparkar igång årets säsong.