Prognosen för Niklas Moisander: Nära nytt MFF-kontrakt och comeback i sommar

Niklas Moisander är optimistisk. Både när det gäller att komma tillbaka efter den olyckliga korsbandsskadan och att göra det i MFF.
– Vi har haft bra samtal. Det var nästan klart innan skadan att jag skulle skriva på och i samtalen vi haft efter har det också känts bra. Situationen har ändrats, men det lutar åt att jag stannar här nästa år också och då kan jag sköta hela min rehab här. Sedan står jag där ute igen på planen när solskenet kommer nästa sommar, säger den 36-årige finländske backen.

Annons

– Jag trivs bra här och hela familjen gör det också. Malmö har känts som hemma ända från början.

Det har gått lite mer än en vecka sedan Niklas Moisander drog på sig skadan i matchen mot IFK Norrköping, men operationen är inte gjord än. Prognosen förbättras ofta om man väntar ett tag.
– MFF-läkaren Pär Herbertsson är bra på knäskador och han ska göra operationen, men det är bra att kunna träna lite innan och det har jag kunnat göra. Det känns nästan som om jag hade klarat att gå ut och spela och jag kan köra bil och så. Men sedan blir det givetvis annorlunda efter operationen.
– Det påverkar i vardagen också. Men jag är helt inställd på att komma tillbaka och det var positivt att det var en ren skada, med bara korsbandet som var av och inget annat som var sönder runt omkring i menisken, brosket eller så, säger MFF-backen och hittar även en fördel i att spelet stämde så bra och att kroppen kändes så stark veckorna och matcherna innan skadan.
– Jag kände mig bättre än på många år då. Det är en skön känsla som spelare att hitta den formen. Klart att det är en fördel nu när jag ska kämpa mig tillbaka.

Årets korsbandsskada är inte den första Niklas Moisander råkat ut för. Han drabbades redan som 18-åring i Ajax så han vet vad som väntar. Då tog det 8-9 månader.
– Då var det i vänsterbenet och jag har haft en del problem med vänster knä genom åren. Höger är första gången. Men det var nästan 20 år sedan det hände i Ajax och läkarna har blivit ännu  bättre på att operera och behandla. Jag tänker inte låta det här avsluta min karriär. Det jag lärde mig då som ung var att inte ge upp och jobba hårt för att komma tillbaka och det har jag burit med mig. Mitt mål är nästa sommar och det ser bra ut för att jag ska kunna vara kvar här i Malmö och göra comebacken här.

Foto: Bildbyrån