På söndag avgörs om MFF går till final i årets P16-SM

På söndag spelar MFF semifinal i P16-SM. Det gör man på bortaplan mot GIF Sundsvall.
– Kanske inte den lotten vi vile ha med tanke på resan. Men vinner vi får vi hemmaplan i finalen, säger MFF-tränaren Jonathan Palmén till Fotboll Skåne.

Annons

I den andra semifinalen möts IFK Norrköping och AIK med Norrköping som hemmalag.
På vägen fram till semifinalerna har lagen först kvalat in via en regional grundserie med dubbelmöten och sedan i en slutspelsserie i fyra grupper om totalt 24 lag där bara gruppvinnarna gick vidare.
MFF har gjort det med ett mycket ungt lag.
– Vi har bara en 16-åring i laget, Jacob Stern. Alla de övriga är 15. Det innebär att vi alltid möter äldre spelare vilket ibland märks fysiskt. Vi koncentrerar oss dock på att spela vårt spel och utvecklas, betonar Jonathan Palmén.

Om det kan bli en tillfällig förstärkning med någon 16-åring från de äldre lagen är inte avgjort.
– 04-landslaget är igång och P17 och P19 spelar ju också. Vi har haft enstaka spelare uppifrån i seriematcherna och får se hur det blir nu, men i så fall handlar det bara om ett fåtal spelare och det finns en poäng i det också, att de som tagit oss hit ska få chansen.

Eftersom lagen kommer från helt olika serier visste MFF inget om GIF Sundsvall när lottningen gjordes. Därför har man lagt ner en hel del tid på att scouta det blivande motståndet.
– Vi har bland annat sett tre matcher med dem. Men det är svårt att bedöma kvalitén på lagen de har mött i jämförelse med dem vi spelat mot. De spelar i alla fall 4-4-2 och vi bedömer att det bör finnas goda möjligheter att såra dem. Det viktigaste är dock att vi håller oss till vår egen spelplan och sätt att ta oss an matchen.
Att det är konstgräs i Sundsvall har inte alls samma betydelse för P16-laget som A-laget.
– Vi spelar alla våra matcher på konstgräs och tränar där. Jag skulle säga att vi är bättre på konstgräs än på en gräsplan sent på hösten. Det passar vårt spel, säger Jonathan Palmén.

Nytt för i år är att tre av de fyra semifinallagen kommer att få spela i ett Skandinaviskt mästerskap. Finalisterna givetvis, men även ett av lagen som förlorar semifinalerna.
– Därför blir det en extramatch mellan de två förlorarna. Vi vill vinna SM, men det är även viktigt att nå Skandinaviska mästerskapet och få matcher mot starkt motstånd.

Foto: Bildbyrån