Oscar Lewicki börjar se ljuset längst bort i tunneln

45 minuter mot IFK Malmö och 60 mot Kalmar FF. Sedan tog Oscar Lewickis försäsong slut.
Fortfarande återstår det åtskillig trist rehab-tid och det är knappast rimligt att tro på spel i den allsvenska premiären. Men nu ser i alla fall Oscar ljuset längst bort i tunneln.

Annons

– Det går framåt även om jag inte är tillbaka på träningsplanen än. Förhoppningsvis ser ni mig snart där igen, konstaterar han och vill inte gå in på vilken typ av skada det handlar om.
Med ett stort leende motiverar han varför.
– Jag vill helst inte gå in på det. Då finns det alltid en risk att Wernbloom snappar upp det och sedan springer han och sparkar mig på det stället när Allsvenskan är igång. Men det har varit långdraget, lite längre än jag trott. Jag ser ljuset i alla fall och det ska nog inte vara så långt borta nu.
– Sedan är det klart att jag varit borta länge och det måste man ha respekt för och inte gå omkring och tro att man kan vara 100 procent match-fit på en gång. Det kommer att ta ett tag att jobba upp allting.

Har det bara tagit längre tid eller har du haft bakslag i rehaben?
– Det har kommit bakslag, det är väl därför det har tagit längre tid. Men så är det ibland och det väldigt jobbigt både fysiskt och så klart även mentalt.
Innebär det att du behöver en upptrappning i speltiden, med kanske 30 och 60 innan det blir 90?
– Vi får se. Jag är ganska lättränad och det brukar ändå gå snabbt för mig. Men det är klart att det första jag gör inte kommer att bli en 90-minutersmatch.

Premiären i Allsvenskan är den 10 april hemma mot Hammarby. Två dagar senare är det U21-match hemma mot Landskrona BoIS. Oscar Lewicki vill inte sätta upp något tidsschema, men det går att spekulera i att BoIS-mötet i U21 och nästa match i den serien, borta mot Mjällby AIF den 20 april, kan vara lämpliga tillfällen att ge honom minuter i benen.

Foto: Bildbyrån