Officiellt: Malmö FF lånar ut Romain Gall till norska Stabaek

Romain Gall har ryktats vara påväg bort från Malmö FF. Nu är det klart att mittfältaren lånas ut till Stabaek.
– Vi har tuff konkurrens på våra offensiva platser och Romain behöver speltid, säger Daniel Andersson till klubbens hemsida.

Fotboll Skåne avslöjade för tre veckor sedan att Romain Gall accepterat en flytt till Norge. Nu är det officiellt att mittfältaren lånas ut till Stabaek under resten av året. 25-åringen har fått ont om speltid i klubben och väljer nu en flytt till den norska ligan.

På grund av coronavirusets spridning ligger Stabaeks verksamhet nere för tillfället. Romain Gall kommer att vara kvar och träna med Malmö FF fram tills dess att Stabaeks uppehåll är över.
– Diskussionerna med Stabaek har pågått länge men de stannade av ett tag på grund av coronaviruset. Deras intresse har varit intakt och detta är en överenskommelse som alla inblandade är nöjda med. Vi har tuff konkurrens på våra offensiva platser och Romain behöver speltid. Vår bedömning är att han har goda chanser att få det i Stabaek och vi hoppas han får större utväxling i deras miljö, säger Daniel Andersson till klubbens hemsida.

Romain Gall anslöt från Gif Sundsvall under 2018 och gjorde ett bra intryck under sin första tid i MFF. Förra säsongen blev det endast ett mål på 16 allsvenska matcher.

Foto: Bildbyrån