Officiellt: Behrang Safari avslutar karriären efter säsongen

MFF-backen Behrang Safari väljer att lägga skorna på hyllan efter säsongen 2020.
Det meddelar klubben på sin hemsida.
– Jag har verkligen fått känna på allt och kunde inte önska mig mer, säger 35-åringen i ett klipp. 

Behrang Safari har tagit beslutet att avsluta karriären efter säsongen 2020. I en video på klubbens Twitter-konto berättar försvararen om beslutet att lägga skorna på hyllan. I videon pratar Safari till sporten.
– Mitt hjärta slår för dig exakt lika hårt som den dagen jag först mötte dig, men min kropp orkar snart inte mer. Därför blir den här säsongen det sista ni ser av mig. Detta är utan tvekan det svåraste beslutet jag har behövt ta i mitt liv, men det är dags för mig att snart lägga skorna på hyllan. Men innan det är dags har jag en sista önskan: låt mig få lyfta den där Sven Lennarts pokal eller vad fan den heter – en sista gång.

Försvararen har under sin karriär representerat MFF, Basel, RSC Anderlecht och det svenska landslaget.
– Tillsammans har vi verkligen skrivit historia och som känt så har varje historia ett slut. I varje träning, i varje match i snart 18 år som elitfotbollsspelare har jag gett mitt allt och lite till. Jag har brutit kroppsdelar, tränat och spelat på sprutor och allt för många gånger spelat när jag kanske inte borde. Allt för att vissa min lojalitet till dig och gör och de som räknat och trott på mig, säger han i videon.

Den här säsongen har det blivit tio matcher i Allsvenskan för MFF-veteranen.

Foto: Bildbyrån

Annons