Officiellt: Anel Ahmedhodzic förlänger sitt kontrakt med MFF

Anel Ahmedhodzic har varit ett av säsongens stora utropstecken hittills.
Nu förlänger mittbackstalangen sitt kontrakt med Malmö över säsongen 2023.
– Jag är väldigt glad att jag fått förtroende från klubben att förlänga ett år till, säger 21-åringen.

Redan inför förra säsongen valde Anel Ahmedhodzic att lämna Nottingham Forest, för att då återvända till sin barndomsklubb Malmö FF. Mittbacken skrev då ett kontrakt över säsongen 2022.

Efter en lyckad utlåning till danska Hobro IK under hösten har Anel Ahmedhodzic under inledningen på 2020 spelat till sig en ordinarie startplats i Malmö FF. Nu belönas mittbacken med en förlängning av kontraktet. Det nya avtalet sträcker sig över 2023.
– Det ingår i vår strategi att ta fram egna produkter och Anel är ett idealiskt exempel med tanke på att han gått hela vägen från fotbollsskolan till A-laget. Att han förlänger kontraktet visar att han känner för klubben och att han tycker det är viktigt att ta saker och ting i rätt takt, säger Daniel Andersson.

Anel Ahmedhodzic startade bland annat båda matcherna mot Wolfsburg, och har dessutom gjort sin debut för det svenska A-landslaget under årets januariturné.
– Jag är väldigt glad att jag fått förtroende från klubben att förlänga ett år till. Malmö är hemmaplan för mig. Det är här jag har växt upp och det är här jag vill lyckas. Jag började i MFF:s fotbollsskola när jag var sex år gammal och kämpade mig upp genom ungdomslagen i tio år innan jag gjorde en liten utflykt till England, säger 21-åringen själv.

LÄS MER: Så växte Anel Ahmedhodzic fram till den spelare han är i dag