Nyhetsblogg MFF – Borgström tillagd på EL-listan

På den här bloggen ger vi er uppdateringar om det senaste som har hänt kring Malmö FF.

20 februari.

Malmö FF har utnyttjat möjligheten att lägga till fler spelare till sin EL-trupp, och inför den här omgången har de lagt till Linus Borgström. För att bli uttagningsbar krävs det bland annat att man har genomfört en särskild hjärtundersökning. 

Försvararen, som kan spela både till höger och centralt, gjorde debut i en träningsmatch i januari och var även med på träningslägret till Marbella. Han är dock inte med på resan till Wolfsburg.

13 februari.

Malmö FF kallar sina medlemmar till årsmöte. Mötet kommer att hållas 6 mars klockan 18.30 i Restaurang 1910 på Eleda Stadion. På mötet kommer man bland annat att ta upp frågan om VAR. Fotboll Skåne har tidigare rapporterat om att medlemmar i MFF skickat in en motion som vill att klubben aktivt ska arbeta för att motverka införandet av VAR.

Klubbens ordförande Anders Pålsson, vars mandatperiod löpt ut, har ännu inte gett något besked om han vill ställa upp för omval eller inte. Efter att Anna Nordström Carlsson lämnat styrelsen finns det också en ledig plats i styrelsen som måste tillsättas. 

Styrelsen och valberedningens förslag samt övriga årsmötesdokument presenteras senast den 21 februari för klubbens medlemmar.

11 februari.

MFF spelar under tisdagen sin fjärde träningsmatch för säsongen när man möter Varbergs BoIS på Malmö IP. I en intervju med Fotboll Skåne berättade tränare Jon Dahl Tomasson att de övriga spelarna ska spela 3 x 15 minuter mot klubbens P19-lag.

Även lördagen blir intensiv för Malmö FF. Efter cuppremiären mot Syrianska FC ska laget spela en ny träningsmatch mot Jönköping Södra, det meddelar klubben på sin hemsida. Matchen spelas bara några timmar efter cupmötet. Ett liknande koncept som Tomasson använde under tisdagen lär vara aktuellt för MFF.

30 januari.

Malmö FF:s träningsmatcher mot Krasnodar och Sparta Prag tv-sänds. Laget är just nu på träningsläger i Marbella och ska under lägret spela två matcher. C More har köpt rättigheterna till båda matcherna som går att se på deras kanaler. Första matchen mot ryska Krasnodar spelas på söndag och på torsdag möter man Sparta Prag.

Fotboll Skåne är just nu på plats i Marbella för att punktmarkera MFF under hela träningslägret. 

28 januari.

Det är mindre än en månad kvar till Malmö FF möter Wolfsburg i Europa League. Har tyskarna hunnit med ett tränarbyte innan det?

Bild skriver att Oliver Glasners snabba, pressfokuserade fotboll inte har fungerat och att om det inte blir bättre i helgens ligamatch ska Wolfsburg fundera på ett byte. Laget har förlorat sju av de tio senaste ligamatcherna.

Sportchefen Jörg Schmadtke har tidigare förnekat till Sport1 att det är aktuellt med ett tränarbyte, men han gav samtidigt hård kritik till spelsättet.
– Det handlar inte om tränaren. Det handlar om hur vi kan lösa situationen. Vi måste lösa det tillsammans.
– Vi spelar med tre spelare framåt. Min uppfattning är att det inte hjälper oss att göra mål.