Nu kommer Dahl Tomasson att rotera betydligt mindre i MFF-elvan

Efter dagens tuffa MFF-träning på Malmö IP var tränaren Jon Dahl Tomasson tydlig med att det från och med nu blir betydligt mindre rotation i startelvan.
– Nu kommer vi till tiden på säsongen då en fastare elva börjar växa fram. Det är logiskt. Men det har varit bra, nyttigt och nödvändigt att hålla alla spelarna på tårna, säger han.

Annons

De fastare strukturerna ska synas redan på söndag mot AFC Eskilstuna. Inte minst för att Svenska Cupen är en viktig turnering.
– Vi har ju inte vunnit den på 31 år. Många av spelarna var inte ens födda då. Det är en väldigt lång tid och vi vill inte bara vinna gruppen utan även skaffa hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

Det gör MFF genom att bli en av de fyra bästa gruppettorna. När kvartsfinalerna lottas på måndag kväll dras dessa som hemmalag mot de övriga fyra lagen.
– Målskillnaden är bra och utgångsläget också. Efter segern i Karlskrona på en riktigt usel plan där vi gav unga talanger chansen och ändå kunde vinna har det varit en härlig stämning. Vi hade ett av de yngsta lagen någonsin, planen var eländig och vi skapade ändå fem klara chanser, missade en straff och var det klart bästa laget.
– Nu spetsar vi till det. Men när det är U21-premiär borta mot Halmstads BK på måndag (dagen efter AFC) kommer många ändå att få speltid och vi tar den matchen väldigt seriöst. Vi åker upp med hela ledarstaben och behandlar den som en A-lagsmatch, poängterar Jon Dahl Tomasson.

Träningen blev lång – över två timmar – och prioriterade det fysiska. Mot slutet när spelarna blev trötta blev det lite gruff mellan först Adi Nalic och Lasse Nielsen och sedan Oscar Lewicki och Anel Ahmedhodzic. Tomasson samlade då alla spelarna i mittcirkeln och de heta känslorna lade sig snabbt.
– Passet var hårt och spelarna trötta. Då händer sådant här i fotboll. Det var en vanlig fotbollsdag med fysiskt spel och det vill vi ha.