Nu har MFF bara en match kvar för att gå genom hela serien utan poängförlust

MFF besegrade Janstorps AIF med 6-0 på bortaplan och fick ett fint avstamp inför DM-finalen på torsdag. Nu är laget dessutom bara en seger ifrån att gå genom hela division 2-serien utan en enda poängförlust.

Annons

– Andra halvleken är mestadels riktigt bra även om vi hade lägen att göra ett par mål till. Det fungerar bättre efterhand och vi hanterar den svårspelade planen och deras fysiska spel, säger MFF:s assisterande tränare Maxim Khalil.

Både 1-0 och 2-0 – som det stod i pausvilan – gjordes av Holly Persson från F17-laget och hon gjorde en stark insats.
– Holly och de övriga från vår akademi visade att vi bygger något bra där.
Tilde Wahlgren som fick spela den andra halvleken gjorde också mål och Stella Malmros fick bra med speltid.

Till en del har MFF de senaste matcherna anpassat laguttagningen för att maxa förberedelserna för DM-finalen mot FC Rosengård 1917 på torsdag. Några som behövt många minuter efter att ha varit borta har fått dem och några har fått vila. Men samtidigt har det – givetvis – varit viktigt att behålla segersviten i serien. För att gå i mål med den intakt behöver MFF även vinna på söndag hemma mot Stehags AIF. Men innan dess är det alltså dags för DM-finalen.

MFF-målen gjordes förutom av Holly Persson och Tilde Wahlgren av Caroline Williamsdotter, Rebecka Holm och skytteligeledaren Anna Plantin. Anna är nu uppe i 28 mål.

MFF:s startelva: Emma Svensson – Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Beatrice Närhi, Ida Lyberg – Amanda Kander, Cornelia Lindgren, Caroline Williamsdotter – Holly Persson, Anna Plantin, Madeleine Hejde.

Foto: Bildbyrån