Nödvändig seger för MFF P19 i jakten på SM-guldet

Efter den egna segern över Jönköpings Södra och Trelleborgs FF:s poängkap mot IFK Göteborg har MFF ett betydligt bättre läge i kampen om seriesegern i P19-Allsvenskan.
– Nu har vi det i egna händer, säger tränaren Roland Larsson.

Annons

Ettan Halmstads BK har 57 poäng, tvåan IFK Göteborg 55 och trean MFF 50. Men MFF har två matcher färre spelade än konkurrenterna.
Dessutom har MFF Halmstads BK kvar att möta.
– Eftersom vi spelat färdigt mot IFK Göteborg behövde vi hjälp av något annat lag och den fick vi av att TFF spelade 2-2 mot IFK idag. Vi har fem matcher kvar. Vinner vi dem är vi seriesegrare och får spela SM-final.

Det var dock ingen enkel seger mot Jönköpings Södra IF, långt ifrån.
– Jönköping gav verkligen allt och spelade fysiskt och tufft. När de reducerade till 2-3 återstod det en halvtimme och även om vi skapade chanser för ett fjärde mål kan det ju gå snett med bara en uddamålsledning, påpekade Roland Larsson.
Hugo Bolin gjorde ett tidigt 1-0-mål för MFF och Isak Bjerkebo gjorde 2-1 innan pausvilan sedan J Södra kvitterat. Sedan ökade Alexander Hughes på ledningen till 3-1. Tvåmålsledningen varade dock bara fem minuter innan Mubarik Mohamed fick in 2-3.

Många i MFF gjorde starka insatser, men Roland Larsson plockade framförallt fram en spelare: Hugo Bolin.
– Hugo var riktigt bra på mitten. Han fick mycket stryk eftersom han vågar hålla i bollen och utmana och de spelade så fysiskt. Men han klarade det och var nyttig både bakåt och framåt.

MFF:s restprogram:
20/11: Kalmar FF (hemma).
27/11: IF Elfsborg (borta).
1/12: Östers IF (hemma).
4/12: Halmstads BK (hemma).
11/12: Trelleborgs FF (borta).

Foto: Bildbyrån