Niklas Moisander spelar från start när MFF möter Varberg

Niklas Moisander startar när MFF ska försvara sin serieledning i Varberg.
Det blir första gången sedan hemmamatchen mot Ludogorets i mitten av augusti.

Annons

Efter dagens träning inne på Eleda Stadion avslöjade dessutom Jon Dahl Tomasson ytterligare en spelare i startelvan.
– Johan Dahlin står.
Att det medicinska teamet efter diskussion med Dahlin tog beslutet att han skulle avbyta matchen redan efter den första halvleken mot Chelsea fick den önskade effekten. Han är klar för spel.
Sören Rieks var inte med i London av personliga skäl. Han är med nu.
Anel Ahmedhodzic, som var avstängd mot Chelsea, har heller ingen skadekänning.

Överhuvudtaget börjar frånvaroläget se allt bättre ut i MFF-truppen.
Oscar Lewicki deltog fullt ut på dagens träning och han närmar sig spel.
– Han var med igår och även idag. Det var härligt att se honom och jag har ju flera gånger kallat honom vår Beckenbauer eftersom han är en så klok spelare. Men han är givetvis inte klar redan till matchen mot Varberg och jag törs inte säga när det kan vara dags. Han har fortfarande lite ont och det hänger bland annat på det. I vilket fall som helst är det härligt att se honom ute, konstaterade Jon Dahl Tomasson.

MFF har haft stora problem med Varbergs BoIS. 2020 vann Varberg med 3-2 hemma och spelade 2-2 i Malmö och vann dessutom en tidig träningsmatch med 3-1. I våras lyckades MFF bryta trenden och efter en fysisk match vinna med 3-2 på Stadion.
– Varberg är ett försvarsstarkt lag. De har bara släppt in åtta mål på de åtta senaste matcherna och är bra organiserat. Men i 2-2-matchen fick vi en spelare utvisad och när vi mötte dem däruppe förra året var det speciella förutsättningar eftersom vi redan hade säkrat guldet. Jag vill se eld i ögonen på mina spelare, att vi plockar fram vår speciella lagkänsla och som alltid verkligen går för den där segern.

Varken MFF eller Varbergs BoIS har några avstängda spelare. På MFF:s skadelista står fortfarande Ola Toivonen, Jonas Knudsen, Felix Beijmo och Oscar Lewicki. Varberg får klara sig utan André Boman, Jon Birkfeldt och Oliver Alfonsi.

Foto: Bildbyrån