Niklas Moisander spelar från start för MFF mot Mjällby

Niklas Moisander kommer att starta i MFF:s bortamatch mot Mjällby AIF.
– Det blir kul. Inhoppet mot HJK var inte långt, men jag tyckte att han visade precis vad vi vill se av honom, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Annons

– Med Ola Toivonen borta under lång tid är Niklas dessutom viktig i sin ledarroll.
Om Niklas Moisander kommer att spela på sin naturliga plats som mittback eller som vänsterback vill dock inte Tomasson berätta.
– Jag kan ju inte avslöja allt.

Jonas Knudsen var inte med på dagens träning och måste även avstå Mjällbymatchen.
Saknas kommer även Bonke Innocent och Erdal Rakip, som båda är varningsavstängda. Om Oscar Lewicki inte heller kan vara med blir det många ändringar på mittfältet. Lewicki fick ju en smäll mot HJK och även om han direkt sa att det inte handlade om en skada utan mest slitage och trötthet kommer matcherna tätt och man måste hela tiden väga in när det är bäst att matcha spelarna.
– Oscar tränade i alla fall idag.
– Det finns många alternativ på mitten och vi har gått runt på många spelare så att många är igång och redo för uppgiften, betonar Jon Dahl Tomasson.

För att ge ännu fler spelare matchtid är det nu även klart att MFF nästa vecka kommer att spela en U21-betonad extra träningsmatch mot IFK Malmö.
– Tyvärr kunde ju inte Helsingör spela för ett tag sedan eftersom de hade för många skador. Istället körde vi en internmatch på 2 x 30 minuter. Nu ska vi möta IFK Malmö på onsdag och då blir det ännu ett tillfälle att ge spelare matchtid.

I Mjällby AIF gjorde MFF-lånet Amin Sarr en kanondebut med två mål när laget förlorade med 2-3 mot IFK Göteborg. Nu är det MFF:s tur att ställas mot honom. Det ser Jon Dahl Tomasson enbart positivt på.
– Vi lånar ju ut spelare för att de ska få speltid och utvecklas. Amin gjorde det bra mot IFK Göteborg och det är bra för oss.
Mjällby har inga avstängda spelare och bara Taylor Silverholt på skadelistan. Efter matchen mot IFK Göteborg blev det dock klart att mittbacken Eric Björkander lämnade laget för att istället spela i turkiska Altay SK.

Foto: Bildbyrån