Nanasi strålade av lycka efter sitt första allsvenska mål

Den unge MFF-anfallaren Sebastian Nanasi strålade av lycka efter MFF:s 5-1-seger mot Örebro SK.
Rätt självklart. Han fick göra sitt första allsvenska mål, ordna en straff och imponera med ett piggt och initiativrikt spel i 90 minuter.

Annons

– Jag är så jävla nöjd och det känns otroligt skönt, sa han tyst och lugnt samtidigt som Stadions gräsklippare dundrade i bakgrunden.
Målet var en retur och gav en 1-0-ledning.
– Bollen kom där och då var det bara att lägga in den i målet. Härligt att bollen bara stack ut så där till mig, men det gäller ju att vara där också.

Straffen var klar. Michael Almebäck fällde honom när han satte fart in mot målet.
– Jag hade haft svårt att göra mål där eftersom vinkeln började bli dålig, men jag kunde passat in till någon som gjort målet. Straffen var solklar, sa Sebastian och erkände att han var lite småsugen på att själv ta straffen.
. Klart att man alltid är. Men både AC och Antonio stod före mig i kön, så det var ju egentligen aldrig något snack.

Målet var alltså Sebastian Nanasis första i Allsvenskan. Men det var inte hans första tävlingsmål. Han nätade i Svenska Cupen.
– Mot Halmstad.

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson lyfte Nanasis prestation på presskonferensen.
– Jag har gillat det jag sett av Nanasi under lång tid. Vi har bara väntat på att han ska ta nästa steg och det är ingen tvekan om att han kommer att bli en stor spelare. Men det gäller att ha tålamod och låta det ta den tid det tar. Jag är kritisk också eftersom jag vet hur duktig han är och kan bli. Det kan gå ännu snabbare och det säger jag till honom också, betonade Jon Dahl Tomasson, som tidigare även sagt att Nanasi har mycket att utveckla i spelet utan boll.
Det har blivit bättre. Nu ska tempot upp också.
– Jag håller med till 100 procent. Jag kan bli mer intensiv och explosiv och spela snabbare, påpekade Sebastian, som faktiskt kunde gjort ytterligare ett mål.
– Ett riktigt bra läge hade jag, som jag retar mig lite på…

Foto: Bildbyrån