Nanasi: “Fem starter är fem fler än jag förväntat mig”

Sebastian Nanasi har en lite annorlunda ingångsvinkel på det där med speltid.
– Jag har fått fem starter i tävlingssammanhang. Det är fem starter fler än jag förväntat mig, konstaterar han.

Annons

– Jag gick in i säsongen och sa till mig själv att inte förvänta mig nånting. Jag är i Malmö FF, Sveriges största klubb. Då konkurrerar jag med de bästa spelarna i Sverige och tar det som det kommer. Fem starter är jag nöjd med!

Men ambitionen, drömmen och förhoppningen om mer finns där givetvis.
Precis som viljan att jobba stenhårt för att få vara en så aktiv del av laget som möjligt, inte minst i Champions League.
– Till att börja med vill jag bara vara med i truppen. Det är stort. Kan jag mot förmodan få en start kommer jag att göra mitt bästa. Jag vill spela Champions League, vet att det är svårt, men är redo om chansen kommer.

Tempot och matchvanan ska inte vara något problem.
– Alla i laget får så många matcher att alla är inne i tempot nästan hela tiden. Det har fungerat bra hittills, ingen har hamnat utanför på det sättet.
– Jag hade en bra försäsong, fast förväntade mig ingenting utom att träna hårt och ta chansen att visa vad jag kan.
Jon Dahl Tomasson sa tidigt att du behövde förbättra spelet utan boll. Tycker du att du gjort det?
– Försvarsmässigt behövde jag utvecklas! Det känns som jag tar kliv på den biten hela tiden och blir bättre och bättre. Men det är fortfarande “work in progress” (pågående arbete).
Är det något du märker, men som de som tittar inte tänker så mycket på?
– Jon märker det nog mest, han sitter ju och kollar hela tiden. Jag märker det mest på om jag blir trött eller inte. Publiken kan se det på just om jag blir trött. Det små detaljerna och skillnaderna är viktiga, som reaktionen de första fem meterna när vi tappar bollen.
– Det märks kanske inte så mycket än, men jag kommer att bli en bättre fotbollsspelare och i slutändan kommer jag att synas mer.

Eftersom Sebastian Nanasi är född 2002 kan han under hösten även vara med i UEFA Youth League som en av de tre 02:or som tillåts spela bland 03:orna och yngre.
Där väntar också Juventus, Zenit och Chelsea i dubbelmöten med samma matchdagar som A-lagets.
Chelsea har spelat i fyra av de sju finalerna som hittills avgjorts i Youth League, vunnit två av dem och lär ha ett bra lag i år också.
– Världens bästa ungdomslag. Men för två år sedan åkte vi över och mötte deras U17 med vårt lag och då vann vi faktiskt. Fast vi vet ju att de är skitbra.
Givetvis är det ändå tanken på speltid i Champions League som kittlar och lockar mest.
– Jag hoppas så klart på en Champions League-debut i höst. Det hade varit otroligt coolt. Sedan hoppas jag givetvis även på speltid i Allsvenskan. Jag vet att det kommer att bli många roteringar, på samma sätt som vi gjort i kvalet. Vi har gjort en bra säsong. Vi ligger i toppen av Allsvenskan och har tagit oss in i Champions League. Individuellt är jag nöjd och jag lär mig mer hela tiden varje match jag spelar. Jag kan gå tillbaka och kolla matcherna, titta på aktionerna och ta lärdom av det, säger Sebastian Nanasi.

Foto: Bildbyrån