Molins: “I år kommer vi alla att få lätt att hitta ursäkter”

Förberedelserna inför årets säsong har varit annorlunda. När Allsvenskan sätter igång kommer situationen dessutom att fortsätta bjuda på nya och okända situationer. Det måste spelarna kunna hantera.
– Årets säsong kommer att erbjuda massvis med möjligheter till undanflykter, konstaterade MFF-anfallaren Guillermo Molins efter dagens träningspass.

Annons

– Man kan skylla på att det inte varit några träningsmatcher innan starten, om det nu blir så, att vi får spela utan publik och inte får den hjälpen som vi är bortskämda med eller att det blir tätt med matcher. Det kommer att bli lätt för alla att hitta ursäkter.

–  Vi ska inte göra något av det. Vi ska gå in, visa att vi är bra och vinna SM-guld oavsett om det blir i oktober, november eller december vi gör det.

Guillermo Molins betonade också att situationen är likadan för alla lagen.
– Vi vill ju köra igång, klart att vi vill och vi har väntat på det länge. Men vi kan inte göra något för att påverka. Då får man utgå från situationen som den är och den är lika för alla.
– Ni skulle se oss varje vecka, hur vi tränar röven av oss.

Det syntes på tisdagens pass, som var nästan exakt två timmar långt och med en rejäl intensitet inne på Malmö Stadions grant gröna gräsmatta. Inför passet kom MFF:s analytiker José Martinez dessutom in med en klocka som han ställde på ståplatslångsidan. Så fort det tog för lång tid gav den ifrån sig ett pipljud som sedan blev allt mer frekvent och intensivt.
– Vi vill ju vara dominerande både med och utan boll och rent konkret vill vi gärna spela en slags attackfotboll och vi har sett att det blir mer intensivt att att spelarna reagerar snabbare med hjälp av klockan, det har vi data på. Med klockan blir övningarna ännu bättre och effektivare. Vi har sett det både på inspelningarna och i Bens fys-data och vi han använt den i ett par veckor nu, berättade Jon Dahl Tomasson.

Guillermo Molins höll med.
– Har man inte vaknat innan så vaknar man av den klockan, konstaterade han.

Annons
Annons