Molins får allt mindre speltid i MFF: “Det känns inte bra”

Guillermo Molins har startat tre ligamatcher i rad en enda gång sedan återkomsten, och två matcher i rad en annan gång. 
De senaste matcherna har det även varit matcher där han inte ens har fått hoppa in.
– Precis som alla andra spelare i universum behöver jag också förtroende och kontinuitet, och det är väl det jag inte fått riktigt sedan jag kom hem, säger han till Fotboll Skåne. 

Annons

Det vill sig fortfarande inte för Guillermo Molins i MFF. Han startade de två inledande omgångarna i Allsvenskan, men efter det har det bara blivit en start till i Allsvenskan och i de fyra senaste omgångarna har han två inhopp på 15-20 minuter samt två matcher kvar på bänken.

Detta trots bland annat en fin assist och ett fint inhopp mot Kalmar FF. Det har blivit samma situation som 2019.

Eller?
– Det skulle jag inte säga, säger Molins.
– 2019 fick jag spela mer.

Hur känns det?
– Det känns inte bra. Det gör det inte.

Det var ju under 2020 som det skulle lossna för Molins. Markus Rosenberg var borta, en duo som Uwe Rösler inte ville spela ihop, och det blev ett nytt spelsystem som gagnade Molins. Vänteåret 2019 skulle vara över.
– Jag personligen hade en otrolig formtopp i två månaders tid, ungefär. Vilket också gav mig platsen i början. Sedan blev det mindre och mindre. Sedan har jag inget direkt mer att kommentera än så. Självklart vill jag spela, jag är här för att spela fotboll, inte titta på fotboll. Kiese har börjat göra mål. Då är det bara att sitta tyst.

Hur tar du dig an situationen? Har du ett lugn och en tro på det här kommer att bli bättre, eller använder du det mer som motivation?
– Jag vet vad jag är kapabel till. Precis som alla andra spelare i universum behöver jag också förtroende och kontinuitet, och det är väl det jag inte fått riktigt sedan jag kom hem.

Hans poängsnitt de senaste 18 månaderna i Allsvenskan är en poäng cirka var 110:e minut, ett snitt som blir ännu bättre om man räknar in Europa League och svenska cupen.

Detta trots att han nästan aldrig fått starta match efter match.
– Förra året hade jag en otroligt bra poängskörd sett till minuter, men det blir aldrig kontinuiteten där man kan växla upp någonting. Säsongen började i år, jag gjorde mål i andra matchen, det kändes bra, sedan har det blivit en start sedan dess.
– När man är i den sitsen blir det väldigt mycket ”Spela med kniven mot strupen”. Man kan inte slappna av med ”Nu kan jag göra en skitmatch, nästa match lossnar det ändå”. Då blir det att man kanske försöker göra lite extra. Kanske att man springer lite mer i vissa lägen när man kanske borde ha vilat, och sedan är man trött i de lägena där man ska ha energi. Det är en cirkel som bara fortsätter. Det är verkligen så. Alla spelare i hela världen, även de bästa, behöver spela sina skitmatcher och få iväg dem.

Den stora frågan är hur han ska kunna bryta den här cirkeln.
– Det vet jag inte.

Lämna MFF?
– Det vet jag inte. Det var du som sa det.

Funderar du på det?
– Nej, inte just nu.

Foto: Bildbyrån

Annons