Miljonerna från TV-avtalet delas ut som vanligt: ”De kommer in”

TV-avtalet och samarbetet med Unibet ger 700 miljoner per år till Allsvenskan och Superettan. Enligt Mats Enquist, generalsektreterare på SEF får klubbarna sina pengar även om ligorna skjuts upp.
– Pengarna kommer in, säger han till Sportbladet.

Det finns många frågetecken kring en eventuell uppskjutning av Allsvenskan. TV-avtalet med Discovery och samarbetet med Unibet beräknas ge cirka 700 miljoner kronor om året till Allsvenskan och Superettan. Utbetalningarna påverkas inte även om ligan skulle skjutas upp, enligt Mats Enquist.
– Ja. Pengarna kommer in. De avtalen styrs inte av exakt när ligastarten pågår. Så länge vi drar igång en liga oavsett om det sker vid ordinarie datum eller senare så är det inte den viktigaste frågan på bordet, säger han.

TV-avtalet med Discovery ska ge klubbarna fyra och en halv miljon kronor varannan månad från och med april då Allsvenskan skulle startat.
– Vi har ett avtal om 480 matcher i Allsvenskan och Superettan som vi betalar för. Vi utgår från att de matcherna kommer spelas, men sannolikt lite längre fram, säger Daniel Lagerqvist, kommunikationschef hos Discovery till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån