MFF:s unga mix-lag bara minuter från seger borta mot Randers

MFF:s unga lag var ytterst nära att vinna träningsmatchen borta mot Randers FC. Men två minuter in på tilläggstiden kvitterade Randers till 2-2.
I övrigt fick MFF många positiva besked från mixen av utlånade spelare och spelare från P19 och P17.
– Hela laget gjorde en bra insats, summerade MFF:s P19-tränare Max Westerberg.

Annons

Efter en mållös och ganska trevande förstahalvlek tog Randers FC ledningen med 1-0 i den andra. Sedan svängde MFF till ledning 2-1 efter mål av Hugo Bolin och Mamadou Diagne.
– När vi vänt till 2-1 tyckte jag att vi hade en ganska bra kontroll. Det blev bättre tempo efter paus och vi tog över. Därför kändes det tufft att släppa in ett så sent kvitteringsmål på ett avslut som gick i mål via en touch i vårt försvar.
– Men det var som sagt en bra insats och de hade ett mer etablerat lag med en handfull spelare som startade i deras senaste ligamatch och ytterligare ett par på bänken som kom in. Vi räknade fram att de totalt hade spelare med över 100 ligamatcher mot våra noll i Allsvenskan, konstaterade Max Westerberg.

MFF ställde upp med Melker Ellborg – Raymond Adjei, Ismael Sidibe, Samuel Kotto, Esim Mehmed – August Karlin, Hugo Bolin, Henrik Norrby – Melker Widell, Alexandru Ghita, Mubaarak Nuh.
Sedan genomförde man en del byten, bland annat stod Ellborg och Viktor Andersson var sin halvlek.
Sidibe, Kotto, Karlin, Bolin, Widell och Nuh spelade i BK Olympic i år som lån från MFF. Norrby spelade också där, men inte som lån. Mot Randers fick han chansen att visa upp sig.
– Det var en ny omgivning, frånsett den han kände till från Olympic och ett nytt klubbmärke på bröstet. Med tanke på det tyckte jag att han gjorde det bra, sa Max Westerberg och plockade ut en spelare ur kollektivet.
– Melker Widell känner jag ju redan från P17-tiden som lagkapten och han tog ett stort ansvar.

Matchen spelades inne på Cepheus Park Arenas gräsplan.
Randers mål gjordes av Mikkel Kallesøe och Dion Veliqi. Förre Häckenspelaren Adam Andersson startade i backlinjen. Däremot saknades förre MFF-spelaren Hugo Andersson i truppen.

Foto: Bildbyrån