MFF:s nyförvärv spelar från start redan mot Elfsborg

På lördagen möter MFF Elfsborg i två matcher. Då kommer nyförvärven Antonio Colak och Veljko Birmancevic att debutera. Från start!
– Eftersom jag vill ge dem bästa möjliga förberedelser så spelar de från start, säger tränaren Jon Dahl Tomasson.

Annons

Det blir dessutom ett sätt att få ett besked om Colaks och Birmancevics fysiska status.
– Att till 100 procent få en uppfattning om den statusen är svårt enbart baserat på träningarna. På de fyra passen de varit med på har vi heller ännu inte spelat elva mot elva, utan mest småspel. Därför får vi ett bättre besked om efter morgondagens match. De fysiska värdena ser dock bra ut.
– Hittills har allt sett positivt ut och jag glädjer mig åt att i match se relationerna de skapar med de övriga spelarna. Det är lättare att skapa sådana om man startar än i ett inhopp, säger Jon Dahl Tomasson och betonar hur väl och snabbt Colak och Birmancevic kommit in i gruppen.

– Veljko förstår en del engelska, men har svårt med att prata. Det ska vi givetvis arbeta med, men fotbollsspråket är ju internationellt och jag tycker att båda har kommit in fint i omklädningsrummet och fått god kontakt med de övriga. Spelarna hjälper de nya och att vi kunde prestera så bra som vi gjorde förra året berodde mycket på den fina lagandan vi har. Den andan ser man nu i sättet man tar sig an de nya och hjälper dem. Jag är stolt över att arbeta med så fina “drenger”.

Jon Dahl Tomasson avslöjar inte hur han kommer att fördela spelarna mellan match 1 klockan 15 och match 2 klockan 17.15, men slår fast att även om det ena laget kommer att vara mer fyllt med etablerade spelare är mycket ändå öppet inför den allsvenska premiären hemma mot Hammarby den 10 april.
– Även om ena laget kan verka starkare än det andra innebär det inte att man inte kan starta mot Hammarby även om man startar i det andra nu.
– Jag har dock märkt på de här dagarna sedan Velko och Antonio anlänt att det kommit in ny dynamik i gruppen och i omklädningsrummet. Det var också därför jag sa tidigare att man alltid ska ändra i ett vinnande lag.

En som får vänta ett tag till på speltid är dock Oscar Lewicki, som inte heller i veckan deltagit fullt ut i de kollektiva träningarna.
Det är även osäkert när MFF kan lämna konstgräset på plan 10 eller Malmö IP och gå in och träna på gräs. Under veckan har Fritid Malmös personal jobbat en hel del med hybridplanen och täckningen ligger på på hela ytan. Snöslaskovädret på torsdagen blev dock en nödvändig påminnelse om att vintern fortfarande kan ställa till det.
Ambitionen att spela genrepet mot IFK Göteborg fredagen den 26 mars inne på Eleda Stadion står dock fast och innan dess bör MFF också få åtminstone ett par träningspass på hybridgräset i benen.

Foto: Bildbyrån