MFF:s damer väntar på beslut om 2020: ”Hoppas få spela snart”

Efter nästan två månader med bara träningar kan det snart komma besked om seriespelet för MFF:s damlag.
Under tiden tränar de på som vanligt, med fyra lagträningar plus extra fysprogram varje vecka.
– Vi har fortfarande skitkul när vi väl är här, säger Martina Sutalo till Fotboll Skåne.

Annons

Malmö FF:s damlags seriepremiär sköts upp i början av april, tre dagar innan den skulle spelas. Senast 1:a juni ska det komma mer definitiva beslut om serierna, och det preliminära beskedet är att de kan spela seriematcher från och med den 15:e juni. Förmodligen blir det då i en enkelserie.
– Träningarna är fortfarande bra, det är högt tempo, och vi har skitkul ihop, men det blir ju annorlunda. Vi får göra det vi kan för att minska riskspridningen, man får lita på att myndigheter gör det rätt, säger Martina Sutalo.

I dagsläget tränar laget fyra gånger i veckan, plus att de får ett fysprogram som de ska köra någon gång i veckan. På fredagens träning var det uppvärmning, avslutsövningar, och “nio mot nio”-spel. På fredagar brukar det vara matchspel för att försöka simulera matchmiljö.
– I dag var vi inte tillräckligt många för att köra elva mot elva, men vi försöker i den mån det går att spela på stor plan. Men det är klart man märker av bristen på matcher lite i det fysiska. Om man exempelvis kör intervaller själv, så är det en helt annan sak jämfört med match. I matcherna får du också adrenalinet som du inte får på träningar.
– Men skulle det snart bli match så tror jag definitivt vi ska orka spela 90 minuter.

Hur ser träningarna och allt annat ut nu?
– Det är mycket skott och avslut. Det har varit skönt, vi har inte kört så mycket klassisk försäsongsträning som kanske många lag gör. Det hade blivit en alldeles för lång försäsong och jag tror man då hade tappat lite motivation. Så det blir mycket spel och avslut på nästan alla träningar.
– Som sagt, vi har fortfarande skitkul när vi väl är här. Man håller sig egentligen hemma varje dag, förutom när jag jobbar helger, så det blir så skönt att vara här och träffa varandra.
– Just nu kommer vi ju ombytta och går direkt hem, för att inte riskera någonting. Det gör att vi inte längre riktigt hänger med varandra, men innan isoleringen, eller vad man ska kalla det, så brukade vi försöka hitta grejer som man kan göra ihop. Saker för att lära känna varandra och umgås.

Annons