MFF:s cupmatch mot Lunds BK kommer att spelas i Malmö

Lunds BK och MFF är överens om att spela den uppskjutna cupmatchen mellan lagen i Malmö.
– För oss är det delvis en ekonomisk fråga och en chansning, säger Lunds BK:s klubbchef Bosse Cronqvist till Fotboll Skåne.

Annons

Matchen har fått speldatum onsdagen den 25 november och Cronqvist hymlar inte om att det från Lunds BK:s sida hela tiden har funnits en baktanke att få ett okej att ha publik på matchen. Därför har man jobbat för att den ska spelas så sent som möjligt och i Malmö.
MFF hade givetvis heller inte något emot att flytta matchen till Malmö.
– Innan beslutet om att hålla fast vid 50 personer som max kom kändes det som det skulle bli 500 och finnas en öppning lite senare om 30 procent av kapaciteten. När vi mötte MFF för två år sedan i Lund kom det 4 700 åskådare. I vår hemmaarena Klostergården är 30 procent av kapaciteten 1 200, i Malmö handlar det om upp mot 6 000.
– Det hade gett välbehövliga pengar till vår verksamhet eftersom det fortfarande varit vår hemmamatch. Därför sa vi direkt att vi ville spela i Malmö. Nu har ju chanserna till publik minskat, men det finns trots allt ett litet hopp och vi bestämde oss för att hålla fast vid önskemålet om att flytta matchen. När vi mötte varandra i Lund fick vi dessutom en mycket god hjälp av MFF och deras arrangemangskompetens och det kan vi få nu också, säger Bosse Cronqvist och tycker att det kan finnas en uppsida med spel i Malmö även om det blir en publiklös match.
– För våra spelare kan det vara kul att få spela en match på stora Eleda Stadion och hybridgräset där.
Hellre en tom Eleda Stadion än en tom Klostergårdens IP.

Och Lunds BK behöver inspiration. Att cupmatchen spelas den 25 november innebär att den hamnar mitt mellan den näst sista och sista omgången i Ettan södra och LBK slåss för livet i bottenstriden. Den 21 november möter Lunds BK Utsikten i Göteborg och den 28 november Lindome på hemmaplan.
– Vi har haft massvis med otur med skador och sjukdomar och säsongen har även varit tung med tränarbyte och annat. Trots att det återstår flera svåra matcher hoppas och tror vi dock att vi ska kunna hitta energin och kvalitén att klara kontraktet, säger Bosse Cronqvist.
En av spelarna LBK för övrigt fått undvara den senaste tiden är målvaktslånet från MFF Mathias Nilsson.
– Han kallades ju tillbaka till MFF och är deras spelare igen.

Även förra gången lagen möttes i Svenska cupen spelades matchen sent på säsongen. Den gången var datumet 22 november. Men då alltså i Lund. MFF vann med 2-0 efter mål av Markus Rosenberg och Guillermo Molins.

FOTNOT. Regeringens beslut idag innebär att matchen kommer att spelas med 300 åskådare. Och Lunds BK är arrangör.

Foto: Bildbyrån