MFF visade mod och startade Youth League med en poäng

MFF tog poäng direkt i UEFA Youth League genom att spela 2-2 mot Juventus.
Två gånger kom MFF tillbaka efter underlägen, men lika nöjd som med det och poängen var coachen Max Westerberg med att MFF:s P03:or hela tiden vågade spela sig ur situationerna.

Annons

Modet gav en del bolltapp och misstag, men det gjorde också att MFF många gånger kunde stressa och pressa Juventus och skapa lägen till fler mål. Plus bjuda publiken på en hel del läckra dribblingar och växelspel på små ytor.
– Det är jätteviktigt för oss att våga. Vi har fått möjligheten att testa oss på denna nivån nu och då finns det ingen anledning att spela annorlunda än vi är vana vid att göra. Vi hade pratat jättemycket innan om just att våga vara modiga med bollen. Vi tror också att det är sättet vi på bästa vis kan kontrollera en match istället för att lämna över initiativet till motståndarna, konstaterade Max Westerberg.

Alldeles mot slutet, på tilläggstiden, kom en situation där MFF-ledningen på bänken blev helt galna och ropade på straff. Efteråt var man inte lika säkra.
– Min spontana känsla är att det är hands och straff. Jag har sett situationen en gång till nu och jag vet inte. Det är svårt att säga.
Protesterna inne på planen var betydligt mildare än utanför.
– Det kan vara ett bra tecken på att det inte var straff, erkände Max Westerberg.

Målen gjorde Melker Widell och Emil Lindman, på frispark respektive långskott.
1-1 kom perfekt sedan Juventus haft en riktigt bra period alldeles i inledningen av matchen.
– Vi hade förberett oss på en taktisk disposition från Juventus, som sedan blev något annat. Kanske reagerade jag och det övriga ledarteamet lite för sent på den saken. För när vi började pressa dem med tre forwards i den första halvleken fick vi grepp om dem på ett annat sätt. Den justeringen borde kanske kommit tidigare. Dessutom borde vi nog spelat med bara en sexa från början för de kom liksom över oss när vi var för många som hämtade. Min känsla var att det lugnade ner sig efter justeringen.

Ska man redan spekulera i att ni faktiskt kan bli topp 2 i gruppen och gå vidare?
. Att vinna var match vi spelar och göra så bra resultat vi kan är alltid vår målsättning och gör vi det kommer vi att gå vidare. Så visst är målet att gå vidare.

I den andra matchen i gruppen vann Chelsea mot Zenit med 3-1.
Matchen spelades i London och Zenit tog ledningen med 1-0. Sedan vände Chelsea med tre mål i den andra halvleken (Webster, Vale på straff och Soonsup-Bell). Det kunde även blivit 4-1, men Chelsea brände en straff i den 88:e minuten. Chelsea har spelat i fyra av de sju finalerna som hittills avgjorts  i UEFA Youth League och är storfavorit i gruppen.

Juventus mål gjordes av Josue Chibozo och Nicolo Turco och 912 åskådare satt bänkade på Malmö IP.

Foto: Bildbyrån