MFF vann med 10-0 med en ung A-lagsdebutant i målet

Seriesegern är säkrad, men MFF fortsätter att vinna. Stort, dessutom.
Idag blev det 10-0 hemma mot BK Höllviken med Julia Cavander från 06-laget i målet.

Annons

– Jag tror det var i tisdags jag fick reda på att jag skulle göra A-lagsdebut och visst var jag lite nervös. Men det gick ju bra, konstaterade Julia, som redan varit uttagen i F15-landslaget och snart åker iväg på ytterligare ett landslagsläger på Bosön.
Det var därför hon fick stå just mot BK Höllviken.
– Egentligen var det meningen att vi skulle sätta in henne i den allra sista matchen, borta mot Lindeborgs FF, men det krockade med landslaget.
– Att Julia skulle få spela var ett initiativ av våra A-truppsmålvakter Emma (Svensson) och Vera (Ejlertsson). Det är lättare att ibland låta en utespelare från våra ungdomslag få speltid i A-laget än det är med en målvakt. Men Emma och Vera ville ge Julia möjligheten och då blev det 90 minuter i den här, berättade MFF-tränaren Fredrik Jahnfors.

Julia Cavander kom till MFF från Staffanstorp för lite mer än ett år sedan och har redan tränat en del med seniortruppen.
– Det blir cirka en gång i veckan som jag är med på A-lagsträningarna. Kul att få hålla nollan och förhoppningsvis blir det fler chanser. På sikt är det ju A-lagsplatsen jag vill ha, betonade hon.
Julia fick göra en fin räddning alldeles i början och i den första halvleken fick hon vara involverad en hel del i spelet med fötterna. Efter pausen behövde hon knappt röra bollen.

MFF startade båda halvlekarna bra, särskilt den andra och då orkade inte BK Höllviken längre anfalla. Men nästjumbon spelade en mer skolad och utvecklad fotboll än ett par av lagen som ligger högre upp i tabellen.
– Med seriesegern säkrad blir det givetvis automatiskt lite svårare att hitta skärpan. Men jag tyckte att vi löste det bra frånsett sista kvarten av den första halvleken. Sedan blev det dock mycket bättre igen. påpekade Fredrik Jahnfors.

Annelie Nilsson gjorde tre mål och Malin Gunnarsson, Emelie Erlandsson och Amanda Kander två var. Det resterande gjordes av Rebecka Holm. Bäst på planen var Saga Fredriksson.

MFF:s startelva: Julia Cavander – Stina Stadig, Martina Sutalo, Ida Lyberg, Saga Fredriksson – Rebecka Holm, Cornelia Lindgren, Amanda Kander, Anna Nystedt – Annelie Nilsson, Malin Gunnarsson.

Foto: Bildbyrån