MFF-träningen igång efter 2,5 månaders uppehåll

Division 3-serien med Malmö FF startar den 10 april.
Innan dess ska formen vässas under en lång och åtminstone till en början väldigt osäker försäsong.
Idag körde i alla fall MFF igång den kollektiva träningen igen efter uppehållet.

Annons

– Det är faktiskt 2,5 månader sedan vi tränade tillsammans senast, berättar MFF-tränaren Fredrik Jahnfors.
Anledningen är givetvis pandemin och restriktionerna som lagen utanför eliten – och som division 3-lag är MFF ett sådant på damsidan – måste förhålla sig till.
Än så länge får MFF till exempel därför bara träna i grupper om högst åtta spelare. De ska dessutom hållas åtskilda hela passet. Därför genomfördes dagens pass i tre grupper om åtta spelare.
– Men det fungerar bra. Vi är många ledare och glada över att bara vara igång.
– Tack vare klubbens duktiga fys-stab har spelarna dessutom kört hårt individuellt med särskilda program, så alla är i god fysisk form. Kanske bättre än någonsin, säger Fredrik Jahnfors.

Att Malmö stad ännu inte öppnat bokningarna för seniorlag utanför eliten är heller inget bekymmer. MFF bokar själva på det nylagda konstgräset på plan 10. När våren kommer och bokningarna öppnar är det dock meningen att MFF-damernas fasta träningsplan ska vara Malmö Stadion.

Osäkerheten är även stor när det gäller de inbokade träningsmatcherna.
Just nu går de inte att genomföra. Corona-läget avgör.
En match mot Bromölla var planerad till helgen. Den är inställd/uppskjuten.
Nu är nummer ett på programmet istället ett möte med FC Rosengård 1917 söndagen den 7 februari.
– Det är meningen att den ska spelas på Malmö IP. Men FC Rosengård 1917 spelar i division 1, vilket heller inte räknas till elitlagen som kan spela just nu. Därför får vi avvakta och se.
– Totalt har vi bokat in tolv träningsmatcher, inklusive gruppspelet i DM. Men av naturliga skäl är allt preliminärt. Det får vi acceptera och hantera, betonar Fredrik Jahnfors.
Blir mötet med FC Rosengårds fristående andralag av är det en prestigematch. FC Rosengård 1917 var överlägset i division 2 förra året och håller hög klass.
I DM har MFF lottats mot Husie IF, Uppåkra IF och Vellinge IF. Uppåkra och Vellinge spelar i division 2 och Husie i division 3.

Foto: Bildbyrån